"Twingly statistik"

torsdag 13 augusti 2020

Promenader...



Det är riktigt skönt ute på morgnarna innan värmen kommer...I morse var det 20 grader, precis lagom...






Idag har Robban kvällspass så han kunde följa med på förmiddagspromenaden..




Och där står de och väntar på mig




Jag var tvungen att undersöka det här lite noggrannare




Matte skickade in Robban att köpa pappersnäsdukar och grädde på Ica.. Hon skulle göra gräddsås till köttbullarna som de skulle äta till lunch innan Robban åkte till jobbet.



Skönt att vila en stund efter promenaden...







Matte har läst "Hämndens pris" av Erik Lewin. Författaren har mer än tjugofem års erfarenhet av underrättelse- och säkerhetsarbete. Han var med och utvecklade specialförbanden inom Försvarsmakten i mitten av 1990-talet och har arbetat som officer och säkerhetsrådgivare i Mellanöstern, Centralasien och Sverige. Numera är han vd för ett säkerhetsföretag.

Boken handlar om gängkriminalitet och hur utsatt vårt samhälle har blivit. Huvudpersonen är den före detta yrkesmilitären Isaac. Hans familj dödas i ett gängbråk för att de befinner sig på fel plats vid fel tidpunkt. När polisen inte lyckas sätta fast de skyldiga tar Isaac saken i egna händer, en hämndaktion av sällan skådat slag drabbar Sverige.

"Hämndens pris" berättar om vad som kan hända när människor tappar förtroendet för rättsstaten och om ett mer laglöst samhälle. Den grova organiserade brottsligheten ökar idag i stort sett obehindrat, samtidigt som polisen går på knäna. Det är en starkt växande farsot som är synnerligen aktuell och måste tas tag i nu eller snarare igår.. 

En thriller som matte rekommenderar. Den är intressant, spännande och en bladvändare....Nu vill matte läsa mer av den författaren...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar