"Twingly statistik"

onsdag 3 februari 2016

Gråtrist dag....social trygghet?


En gråtrist dag. +1 grader och snöblandat regn under morgonrundan......



Lite vitt på gräsmattorna




...och jättestora vattenpölar överallt










Snön försvann fort...


...kollar in en katt som smyger bland buskagen






Albin undrar vad jag har hittat?




...men det var bara en mycket intressant doft




Som vanligt skulle Albin rusa runt på grässlänterna i  skateparken











Robban var tvungen att åka till sin läkare idag för de ihållande smärtorna och för att han inte kan röra nacken. Han fick en blockad, alltså en injektion med bedövningsmedel i nacken som blockerar nervsystemet så att smärtan avtar och rörelsen blir bättre. Han blev också 100% sjukskriven fram till slutet av april men det hjälper ju inte för han får ingen sjukersättning ändå från F-kassan så han måste jobba för att ha någon inkomst.



När han kom hem hade han fått ett brev från F-kassan där det står att han åter fick avslag på sin överklagan...."suck"....Nu kan han överklaga till Förvaltningsrätten...


En f.d kollega till honom blev sjukskriven efter en bröstförstoring, alltså en ren skönhetsoperation. Robban missunnar inte henne full sjukersättning men nog verkar det lite märkligt eftersom han inte får någon ersättning alls när han har fått en skada genom jobbet men det är det som är kruxet. F-kassan vägrar godkänna det som en arbetsskada och då spelar det ingen roll hur mycket än arbetsgivare och specialistläkare intygar att det är det.


Han får ingen ersättning från A-kassan heller eftersom han inte kan söka jobb på heltid som krävs. På Arbetsförmedlingen säger de att han måste vara 100% sjukskriven för det är ju ingen som anställer en person som väntar på en omfattande operation. Nu blev han det men måste ändå fortsätta jobba eftersom han inte kan leva på luft. 

Det är ju lite lustigt att det är bättre att vara helt sjukskriven än att jobba deltid som han gör nu för att få A-kassa. Medlemsavgiften vill de i alla fall ha.

Försörjningsstöd från soc får han inte heller eftersom han äger en bil som han varken kan eller vill göra sig av med.

Vet inte om man ska skratta eller gråta?

Så den som påstår att vi är socialt skyddade i det här landet är ute och cyklar och då spelar det ingen roll hur mycket skatt  och avgifter som har betalats in under årens lopp.




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar