"Twingly statistik"

fredag 29 juli 2016

Stötvågsbeh.....frys.....vatten...bröllop





Lika varmt och kvavt idag...suck










Matte var hos sjukgymnasten idag. Hon fick stötvågsbehandling på inflammerade muskulaturfästen runt vänster höft. Det lindrade faktiskt mot den värsta smärtan även om det gjorde ont under själva behandlingen. 
Matte kände sig mycket bättre när hon gick därifrån än vad hon gjorde när hon kom dit. Då kunde hon knappt röra sig på grund av smärtorna.

Behandlingen leder till en inflammationsliknande reaktion i den behandlade vävnaden. Kroppen reagerar med ökad blodcirkulation och ämnesomsättning i området, vilket stimulerar och accelererar kroppens egna läkningsprocesser. Tryckvågorna bryter ned skadad vävnad och förkalkningar.

Om en vecka får matte nästa omgång. Eftersom matte varken tål antiinflammatorisk eller smärtlindrande mediciner så är det här ett mycket bra alternativ vid muskelinflammation och andra långvariga kroniska smärtor...











Carina hade en ledig dag. Hon var här i Nynäs och köpte ett mindre frysskåp på Elon. Hon har ju väldigt trångt hemma men är i stort behov av en frys så nu beslöt hon sig för att köpa en. 


Därefter kom hon hem till oss. Hon och Robban tog ut oss på en promenad. Det var varmt som sjutton så Albin hoppade i vattnet vid båtrampen och tog sig ett dopp.




Så här nära vattnet brukar jag aldrig gå frivilligt. Carina baddade mitt huvud med lite vatten och det hör verkligen inte till vanligheten att jag tillåter det.. Jag kände mig lite stolt efteråt faktiskt...











Senare på eftermiddagen gick vi en längre promenad.....





En fågel som låter lite mysko...




Albin väntar medan jag sköter om mina toabestyr....




Inga korvträd idag heller




Undrar vad Albin känner för vittring?





Det är inte ofta som jag gäspar men den här kvava värmen gör mig så himla trött

















Här sitter jag och tittar efter Robban som går till bussen. Han ska åka till Kungsör på bröllop.  Goda vänner gifter sig i morgon. Han åker buss och t-bana till Centralen och sedan tåg till Kungsör.

Det var verkligen olyckligt med att axelskadan skedde just nu. Det är inte helt lätt att klä sig i kostym, skjorta och slips med denna smärta och armen i mitella. Han får be om hjälp helt enkelt.

















Iris och hennes älsklingsblomma, ampelliljan










Nu ska matte strax gå kvällsrundan med Albin och därefter är det min tur....Just nu längtar jag efter mitt kvällsgodis så jag vill att tiden ska gå fort....



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar