"Twingly statistik"

söndag 24 november 2019

Många promenader...hundvakt...




Är ute på morgonrundan med matte. Idag är det i alla fall uppehåll i regnandet och det var ju skönt...






Vid tiotiden tog vi en långpromenad. Robban har fått mycket motion idag. Först kom han och tog morgonrundan med Albin, sedan gick vi en långpromenad tillsammans och därefter åkte han vidare för han skulle vara hundvakt idag åt en kompis så då tog han en promenad med den hunden också. Ett par timmar senare kom han hit igen för att äta en tidig middag. Matte bjöd på pyttipanna med stekt ägg och rödbetor.. 

Därefter följde han med oss på en längre promenad igen för att sedan återvända till King för en ny promenad.








King är en otroligt trevlig men osäker hund som har farit mycket illa tidigare i sitt liv. Han kom som polisärende till Hundstallet. Han har suttit inlåst i en hundbur i en lägenhet i Stockholm. När polisen kom kunde han inte stå upp för benen bar honom inte och han var så mager så de trodde inte att han skulle överleva. Robban märker att han har vissa problem med framförallt bakbenen och misstänker höftproblem.

I somras kom King till Robbans kompis och hans fru som då hade en rottistik också men som avled nyligen av hjärtfel. Fina Hottie! 💔

Tyvärr kan inte Robban komma hit honom för han är otroligt hanhundsilsken och det beror på hans osäkerhet precis som Albin. Det skulle inte funka mellan de två och dessutom gillar inte King katter heller. Robban säger att han är urstark för de har haft några hundmöten på sina promenader. Tack o lov vet ju Robban hur han ska hantera honom vid dessa tillfällen. King är mycket förtjust i Robban så det är skönt att han kan vara hundvakt när det behövs.






Trodde först att det var någon jag kände som kom gåendes på trottoaren men det var det inte..




Jag stelnade till för jag hörde en kraftig smäll men sedan blev det tyst så jag kunde fortsätta promenaden...



Trots alla promenader i helgen har vi inte träffat på många hundar men nog sjutton dök de två ilsket skällande dvärghundarna upp alltid



Albin och Robban väntar in oss


Tror att Albin letar efter något bra toaställe



....och där springer en katt och gömmer sig. Helt onödigt för varken Albin eller jag bryr oss om några katter





 Vi väntar medan bilarna passerar


Vi mötte Lenas äldsta dotter och det lilla barnbarnet. Han käkade på en bit korv så jag fick inte hälsa på honom. Matte litar inte helt på mig när det gäller mat fast hon vet att jag aldrig tar något olovandes om det nu inte ramlar på golvet eller marken förstås.. 

Pojken har ju diabetes 1 så det är ett himla räknande på kalorier och på vad han äter. Han har fått en ny apparat som han alltid bär på sig, dag som natt och som registrerar blodsockrets förändringar. 


Albin fick minsann hälsa på honom och det gjorde han så försiktigt men man märker att han också var intresserad av korven..




Har precis ätit kvällsmat och väntar nu bara på kvällsrundan som matte får ta för Robban är hos King och sedan ska han på födelsedagskalas.





Iris ska då alltid härma mig. Lägger jag mig på golvet ska hon ligga i närheten. Helst vill hon ligga på mig men det tillåter jag inte...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar