"Twingly statistik"

fredag 2 april 2021

Promenader...bilister...långfredagen

 


Idag har matte och jag tagit våra promenader själva för Robban och Lenas yngsta dotter har åkt till Nynäshamn och Albin fick följa med.



De skulle till Tatuering Nynäshamn och justera sina tatueringar som de har gjort där tidigare. Tatueringsstudion har funnits där sedan 1989 och är erkänt mycket duktiga.

Matte blev mest förvånad över att de har öppet på långfredagen. Under hennes uppväxt var allt stängt denna dag och på radion spelades endast sorgemusik, men det är andra tider nu...






Det blåser en hel del och det är inga varma vindar precis men + 8 grader och sol som tittar fram emellanåt....



Man blir väldigt förvånad om en bilist stannar när man ska gå över gatan på ett övergångsställe i den här stan. Nu kommer det tre bilar och de struntar fullkomligt i oss utan det är full gas...





Anna-Lena
1917 - 1984

Matte gillar inte påskhelgen för att det har alltid inträffat något  ledsamt eller sorgligt denna helg och hon förknippar alltid långfredagen med sin mors bortgång även om påskhelgen var tre veckor senare det året.

Mattes mor avled av influensa på grund av underliggande sjukdomar, lungemfysem och astma bl a. och efter cirka två veckors vistelse på SÖS. Matte vakade hos henne det sista dygnet och hon avled på långfredagsnatten den 20/4.

Många dör i vanlig influensa varje år men det talas det inte så mycket om. Enligt statistik från Socialstyrelsen behandlades 11 000 patienter för influensa i sluten vård eller i specialiserad öppen vård varje säsong, under åren 2015-2019. Det förekommer stora variationer i sjuklighet och dödlighet mellan olika säsonger. I genomsnitt avled 685 personer till följd av influensa per säsong, enligt Socialstyrelsens register.







Matte tycker att vi ska ta en promenad igen. Vi har ju ingen aning om när Robban och Albin dyker upp? Robban skulle passa på att träffa en kompis också, nu när han är i Nynäs...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar