"Twingly statistik"

fredag 12 juni 2020

Rastrundor....elrullstolen...läkare





Idag är det tydligen skolavslutning...



Och där borta går den stora leonbergern..







Albin ute på sin morgonrunda. Han kollar in några elever som är på väg till skolan...








...som vanligt har Albin legat ute på balkongen idag. Riktigt varmt är det trots skyddande parasoll








Albin är på väg in via källaringången efter en kort rastrunda...




...och sedan var det min tur




En hund skäller riktigt ilsket inne i en trädgård men jag ser den inte...




...och så var matte tvungen att tömma sandalerna på grus igen





Matte fick hålla i matvraket Leo så att Iris kunde få i sig lite mat






Matte fick tillbaka elrullstolen idag. Teknikern gjorde en extra körning med den hit för han tyckte att matte har haft en sådan otur. Han ville lämna den idag så att hon slapp vara utan över helgen. Väldigt bussigt eftersom det är cirka 6 mil enkel resa för honom att köra. Det var ett fabrikationsfel så nu skulle de reklamera motorn....






Jag gillar inte alls att Albin ska pussa mig

Robban har jobbat dagtid och när han kom hit nu i eftermiddag gick vi ut på en promenad...Det är 26 grader men det blåser friskt och det var riktigt skönt...




Här väntar vi på matte som är inne på apoteket



Det ringde på både mattes och Robbans mobiler samtidigt...

Tänk att överläkaren på lungkliniken i Västerås ringde till matte klockan 17.45 en fredagkväll då hon är ledig. Hon hade hört att matte blev ordentligt dålig igår av en av astmamedicinerna så hon ville själv höra hur matte mådde idag. Nu får inte matte ta den inhaleringsmedicinen heller och det hade hon förstås räknat ut själv. Läkemedlet innehåller kortison så matte blev inte direkt förvånad. Precis som tidigare kortisonläkemdel så kan hon bara ta dem i i två-tre veckor och sedan drabbas hon av anafylaktisk chock. 
Nu ska matte bara inhalera luftrörsvidgande läkemedel och fortsätta med den låga dosen Betapred över helgen. Läkaren skulle sedan ringa matte på måndag kväll (då hon också är ledig) för att höra hur matte mår. Hur många läkare ringer sina patienter när de är lediga? Helt otroligt! Matte har ju aldrig träffat henne utan bara haft telefonkontakt eftersom de inte får ta emot patienter på lungmottagningen just nu i coronatider. 
Matte pratade med en jourläkare igår och han sa just att denna överläkare är oerhört duktig och det intrycket har matte också fått. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar