"Twingly statistik"

fredag 24 februari 2017

Struldag...tålamod




Jag leker alltid en stund med mina mjukisdjur på morgnarna innan morgonrundan.....

I morse var matte iväg till läkaren. Hon blev inte så mycket klokare av det besöket. Läkaren ville inte ta något beslut om mattes onda höft förrän hon hade fått de "gamla" journalerna. Hon ville dock att matte skulle besöka deras sjukgymnast så matte skulle få tid dit per post. 




Däremot tog hon blodtrycket och det var alldeles för högt så hon sa att matte måste ta blodtrycksmedicinen (som hon inte gör) och komma på koll om 14 dagar igen.












Vi tog en långpromenad i det sköna vädret när matte kom hem. Här kollar jag in vad några "gubbar" gör på bygget. Ser lite mysko ut....







Jaha, vad är det för hund som kommer där då?



Inget korvträd förstås....



Undrar om inte Albin har varit här?




Bitvis är det otroligt knaggligt och isigt




Usch, nu kommer det en sådan där bullrande plogbil igen




Albin vill gärna upp bland isiga snödrivor trots att hans tassar är så känsliga




Vet inte vad han har fått syn på?



En hund passerar på avstånd...





Albin försöker sprätta men det gick inte så bra...












Matte kunde verkligen hålla sig för skratt när vi kom in från våra promenader då hon upptäcker att Leo har bajsat ner sig. Matte kan ju inte böja sig ner så att duscha av honom i duschen var otänkbart så hon fick bada honom i diskhon. Inte något som han direkt gillade men ska man se det positiva i det hela så är matte glad att det inte var Iris för Leo är hanterbar och ganska så samarbetsvillig men det kan man inte säga att Iris är.....



Leo efter badet....












Matte är känd för sitt tålamod men är det något som hon inte har tålamod med och inte heller har anlag för så är det handarbete.  




För hand skulle matte lägga upp duschdraperiet som var för långt. Innan hon överhuvudtaget hade fått in tråden i nålen så började hennes tålamod att tryta. Draperiet är ju också ganska så glatt så innan hon hade nålat klart så började svordomarna komma om än ganska så tyst.  Och sedan började hon sy och det gick väl bra i början tills tråden tog slut. Var det svårt att få in tråden tidigare så var det nästan stört omöjligt nu. Tyvärr har inte matte någon nål med stort öga. Jag trodde faktiskt att matte skulle kasta draperiet i soporna men hon svor lite till och sedan räknade hon till tio och gjorde nya försök. Äntligen var uppläggningen av draperiet klart. 


Nu kom nästa hinder. Matte köpte nya duschdraperiringar igår för hon hade lämnat kvar de gamla i lägenheten i Nynäs. Vad händer? Jo, ett par av ringarna spricker mitt itu. Nya svordomar förstås! Sedan ringer matte till Robban som är i lägenheten och målar och städar klart efter flytten och ber honom ta med sig de ringar som finns kvar där.














Robban och Lena åkte till Nynäs i morse för att städa och måla klart. De är inte klara ännu. Robban har fått göra två nya strykningar med färg idag. Nu har de bara hallgolvet kvar. Robban ringde nyss för han saknade nycklarna till grovsoprummet. De visade sig att matte har dem här i sin väska. Han skulle kasta en hel del grejer, bland annat den stora balkongmattan så nu får soporna stå kvar tills på måndag då både matte och Robban ska tillbaka dit.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar