"Twingly statistik"

onsdag 4 oktober 2017

Djurens dag

Efter frukosten fick vi vara med Robban ute i trädgården fram till lunchtid. Då åkte vi hem till matte igen.


Hon hade bakat kanelbullar eftersom det är kanelbullens dag. Det doftade jättegott.


Nu äter ju inte matte bröd med gluten i längre så Robban fick med sig en påse bullar hem efter att han hade gått kvällsrundan med oss. Resten sparade hon och la i frysen för att ha att bjuda på vid besök.Robban dammsög lägenheten åt matte. Den annars så kaxiga Leo är rädd för dammsugaren så han gömde sig under överkastet på sängen...Ja, jag ska väl kanske inte säga något för jag gillar inte heller den gräsliga maskinen

Efter kvällsmaten åkte vi till Coop för matte skulle hämta ut en försändelse. Just då kom en kort regnskur. Det har annars varit underbart skönt väder hela dagen.


Albin vill in i bilen...

...men jag låtsas som om jag har hittat något intressant
Försöker titta lite bedjande på matte men det hjälpte inte. Hon ville hämta ut sitt paket så Robban lyfte in mig i bilen..

Det var ju ingen lång biltur precis och när vi kom tillbaka gick Robban kvällsrundan med oss. Sedan tog han kanelbullarna med sig för att åka hem och gå till sängs. Han mår inte alls bra.
Idag, den 4 oktober är det inte bara kanelbullens dag utan idag firas även djurens dag och det är ju ännu viktigare.Djurens dag, World Animal Day,  startades 1931 av ekologer i Italien för att uppmärksamma att djurarter hotades av utrotning. Valet av datum gjordes bland annat för att det är Franciskus av Assisi helgondag, och han är djurens skyddshelgon. Numera firas Djurens dag för att påminna om vikten av djurens välmående och för att belysa djurens situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar