"Twingly statistik"

fredag 21 december 2018

Ishalka.....vintersolståndet.....



Jag tycker att det är så roligt med snön så när jag såg den här drivan på parkeringen så var jag tvungen att gräva i den och sprätta runt snön omkring mig...



När jag hade fått nog så kom Albin fram för att kolla om jag hade fått fram något intressant....

Det är annars förenat med livsfara att gå på det svinhala underlaget. Det är jättehalt precis överallt. När Robban gick morgonrundan med oss så hämtade han saltblandad sand som kommunen har ställt ut och hällde ut utanför vårt port för att folk inte skulle dratta omkull när de gick ut. Kommunen är duktiga på att sanda och halkbekämpa men de kan ju inte vara överallt på en gång och nu är det extremt halt.






Matte hade tvättstugan i morse och den läckande maskinen var ännu inte lagad så nu blev det för matte att torka golvet igen och som tidigare medförde det svår andnöd. Den nya medicinen som matte fick funkar inte alls utan matte tycker att hon i stället blir sämre av den så nu har hon slutat ta den. Matte är ju jättekänslig mot olika mediciner så hon blev inte särskilt förvånad.







Det blev ingen städning av köket så nu finns den kvar tills i morgon i stället men....




....matte bakade en pepparkaksrulltårta med lingongrädde och la i frysen. Hon måste ju ha något gott att bjuda på till kaffet under julen.











Albin var generös och lämnade dessa grönsaker till mig när han hade ätit upp sin kvällsmat...






Efter tips av en väninna så lånade matte boken "En helt vanlig familj" av Mattias Edvardsson på biblioteket. Det är svårt att jämföra böcker men det här är verkligen en riktigt bra spänningsroman eller dramathriller. Det är en bladvändare som är mycket spännande, gripande, oförutsägbar och välskriven.


Boken handlar om en familj i Lund, pappan är präst och mamman är advokat och där den 19-årige dottern står åtalad för mord. Det är oerhört intressant att följa de tre personernas versioner av vad som har hänt och intrigen är mycket skickligt upplagd. Detta är en familj som tror sig känna varandra men som lever i helt skilda världar. Inte förrän på sista sidorna får man veta sanningen. Det här är en bok som matte verkligen rekommenderar!










Idag inträffar vintersolståndet, närmare bestämt kl 23.23. Det betyder att det vänder och vi går mot ljusare tider nu och det känns ju väldigt skönt.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar