"Twingly statistik"

onsdag 12 december 2018

Sorgligt uppdrag....Dentastix





I morse fick vi följa med när matte skulle till läkaren. Här tar Robban en rastrunda med oss utanför läkarstationen.



Matte har ju magmunsbråck, vilket innebär att magsaften stiger upp i strupen och ställer till stora besvär. Hon får ofta andnöd och kraftig slembildning på grund av att magsaften tränger mot lungorna och måste därför inhalera astmamedicin flera gånger både dag och natt. Dessutom får hon magsyrehämmande medicin men den verkar inte ha hjälpt mycket. Nu skrev läkaren ut ytterligare en medicin mot magsyran och så fick matte ta några blodprover. Svaret på dem får hon om några dagar.






På hemvägen stannade vi till vid Granngården för matte behövde köpa kattsand och Dentastix till oss hundar.














 När Robban hade släppt av matte, mig och Albin här hemma blev han tvungen att åta sig ett mindre roligt uppdrag. Han skulle hämta upp och transportera en hund som plötsligt hade avlidit i hemmet efter en tids sjukdom. Den gamla damen som ägde hunden var oerhört ledsen när Robban kom och det är ju förståeligt. Det var ju hennes trogna livskamrat sedan tio år tillbaka. Hon var så tacksam över att Robban tog sig tid att sitta och prata med henne över en kopp kaffe.

Innan Robban åkte därifrån med hunden så kom en granne in för att hålla henne sällskap, en yngre granne som brukade följa med på hundpromenaderna. Robban ville inte gärna lämna den gamla damen helt ensam. Han har ju stor erfarenhet av människor i chock- o kristillstånd sedan alla år som han har jobbat i ambulansen.

Damen hade ett lager med Dentastix som hon skickade med Robban till oss. Det var verkligen jättesnällt! Och nu har vi Dentastix så det räcker lång tid framöver. Vilken tur!

Hunden transporterades till den veterinärklinik som hundägaren anlitat under alla år. Hon behövde inte följa med  utan kliniken skulle ombesörja allt och skicka faktura till henne senare. Skönt att det gick att lösa på det sättet. Personalen där var lika ledsna dom.



Vila i frid Ludde!







I kväll får vi gå rundan lite tidigare för Robban ska iväg på ett möte. Bäst att vila till dess...



Albin verkar också vara riktigt trött...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar