"Twingly statistik"

onsdag 20 oktober 2021

Punktering.....krigsstigen.....fullmåne

 


Matte är arg. Hon har skrivit ett mail till kommunen om gångvägarna, för nu har hon tröttnat. De är fulla med trasigt glas, grus och vassa småstenar. Matte fick punktering igen när hon var ute med Albin på hans långpromenad och de hade bara hunnit halvvägs när det hände..Hon vågar ju knappt låta oss hundar gå på gångvägarna längre. Värst är det på gångvägarna runt skolan och även vid förskolan och ishallen/fotbollsplanerna här i området. När matte ändå var på krigsstigen tog hon även upp nedskräpningen och efterlyste större sopbehållare runt skolan. Även om eleverna vill kasta sitt skräp är de små behållarna alltid överfulla, så det går ju inte.

Just tidigare idag träffade hon en granne som hade påtalat  nedskräpningen till ansvarig på kommunen häromdagen. Hon hade sagt till dem att de borde skämmas.Till svar fick hon hade de hade sparkrav på en miljon kronor.




Det var inte kul att försöka åka hem med punktering men hon var ju så illa tvungen. Inte nog med att oljudet hördes lång väg utan det blev en mycket skumpig och långsam färd. Väl hemma hade gummit lossnat från fälgen. 

Matte mötte flera trevliga män och kvinnor som undrade om de kunde hjälpa till med något men det gick ju inte. Albin var jätteduktig trots att han tyckte att oljudet var obehagligt och att han länge fick gå i slow motion.





Det hade regnat på morgonen men nu var det riktigt varmt och skönt ute




Just här upptäckte matte punkteringen...



Matte blev tvungen att plocka upp efter Albin...





Matte pratar med ett par karlar som undrade om de kunde hjälpa till



Absolut jobbigast var det att ta sig uppför den långsluttande backen vid skolan. Här är de nästan uppe. Matte var tvungen att ta en paus..Hon kände sig helt omskakad. Ju längre hon åkte desto mer vibrationer...men hem kom hon och jag slapp gå någon långpromenad. Matte rastade mig på baksidan. 

Får se hur länge det dröjer innan någon tekniker från Hjälpmedelscentrum hör av sig angående däckbyte. Matte ringde dit när hon kom hem.

Nu väntar vi på att Robban kan komma ifrån och ta en promenad med oss. De har haft fullt upp sedan lunchtid...

Elrullstolen står kvar på trottoaren utanför huset. Grannar har ringt på dörren för att tala om att den har punka. Och det är ju snällt men matte höll på att bli vansinnig på mig, eftersom jag skällde högt och ljudligt varje gång och inte ville tystna när matte sa till mig...Robban får ta in elrullstolen när han kommer. 




Innan matte tog ut Albin på promenaden åkte hon till Ica för att veckohandla. Där satt den lilla hunden som vi ofta möter på våra promenader och den blev jätteglad över att se matte. Hundens husse har ju också en elrullstol. Tyvärr är han inte alltid helt snäll mot sin lilla hund och han har blivit anmäld ett flertal gånger men matte tror att han har bättrat sig något. Det får vi väl hoppas i alla fall! Hunden får i alla fall mycket motion för de är ute mycket. Ibland sitter hunden på fotplattan. Tänk om jag också kunde göra det...





Det är fullmåne och denna gång är den starkt energigivande. Mycket blir fokuserat på känslolivet, känslorna ökar på både gott och ont. Romantiken gynnas! Konflikter, svartsjuka och konkurrens kan lätt uppstå. Det är dock även en optimistisk fullmåne som skänker framtidstro för den närmsta tiden framöver, men risk finns också för alltför stort risktagande. Ha tålamod och var inte dumdristig och oförsiktig! Det är bra tid för att göra upp planer för att uppnå dina mål. Det är annars nymånen som är tid för nystart men den här fullmånen erbjuder detsamma. De projekt som startas nu ger framgång på sikt. Viktigt är också att stå upp och vara sann mot sig själv. Lita till din intuition!

Spendera gärna mycket tid ute i naturen för att varva ner, få ny kraft och för att samla tankarna!

Alla påverkas mer eller mindre men personer födda i Väduren och Vågen eller har dessa stjärntecken framträdande i sina horoskop, kan påverkas starkare av denna fullmåne.


Mitt beteende tidigare idag skyller jag på fullmånen. Jag är ju född i Vågens tecken. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar