"Twingly statistik"

måndag 25 oktober 2021

 

Vi är ute med Robban och för ovanlighetens skull tog han ett par bilder på oss



Robban på ingång igen. Albin blir stressad och vet inte hur han ska bete sig? Här skäller han för att Robban ska skynda sig uppför trappan.


Jag vill helst hem  och det så snabbt som möjligt...






Matte har fortsatt med skriverier och utskrifter till caféet. Hon har även gjort statistiken klar för föregående vecka och högrevsburgarna blev klar etta igen. 

Idag började de med husmanskosten som lunch också och ett flertal matgäster kom för att äta ugnsbakad falukorv och de var mycket nöjda. Robban tog med sig en matlåda till matte som också tyckte att det var jättegott. De har en i personalen, en kvinna som heter Maria som lagar husmanskosten och hon är riktigt duktig.






Matte har läst "Besatthetens inferno" av Lennart Matikainen och Rickard Carlsson. 
Lennart Matikainen är författare, föreläsare och TV-profil. Rickard Carlsson utbildar och föreläser om företagsutveckling och personlig utveckling. Båda två är fd framstående elitidrottsmän.

Ett till synes slumpmässigt mord som räddar en ung flicka från att bli våldtagen. Det är början på något större som får polisen att starta en jakt på någon som verkar ha en dödslista.
De är inte ensamma i jakten, då det kriminella gänget som det första mordoffret tillhörde vill hitta mördaren först.

Detta blir upptakten till en resa i helvetet där nu och då möts, när besattheten att städa i sitt eget liv blir livsuppgiften för huvudpersonen Peter. Vid sin sida har han sin enda vän som först ingenting vet. Hemligheter avslöjas medan våldet blir ett inferno som polisen aldrig tidigare mött. Poliserna själva riskerar att bli måltavla när inget verkar kunna stoppa mördaren, som tror sig kunna skydda den viktigaste personen i sitt liv genom sitt agerande.

Det blir en resa, där huvudpersonen vävs in i mer och mer våld och är på ständig flykt, medan jakten på honom pågår. Vem ska leva och vem ska dö?

Berättelsen är fiction, men baserad på en hel del verkliga händelser. Vissa platser, händelser och personer finns på riktigt. Det bankrån som beskrivs har faktiskt ägt rum, men är än idag inte polisiärt uppklarat. Undanröjning av kroppar har skett på samma platser som nämns i boken.

Detta är en spännande hårdkokt otäck psykologisk thriller. En bladvändare som är svår att lägga ifrån sig.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar