"Twingly statistik"

fredag 12 mars 2021

Snöslask......DIF...

 


Det var så blött och slaskigt och massor av stora vattenpölar på gångvägarna, så jag hade absolut ingen lust att gå på någon promenad...



Jag stelnade till då jag hörde en smäll men det var visst inget farligt...



Albin undrar om matte klarar av att åka på den knöliga gropiga gräsmattan där gångvägen var avstängd. Det gick bra...




Det är inte bara matte som tar den vägen med tanke på spåren



Äntligen är vi på väg hem...





För övrigt har matte inte gjort många knop idag. Hon har haft huvudvärk och ont i bihålorna och det har hon inte haft sedan operationen för två veckor sedan. Hon ska på återbesök på öron/näs/hals på torsdag så vi får väl se vad läkaren säger då.







Idag fyller Djurgårdens If 130 år och matte ska se direktsändningen av det digitala firandet på Youtube kl 19.00.

Året var 1891 då ett kamratgäng samlades på Djurgården i Stockholm för att plantera en ek. En späd planta sattes i jorden för att hedra den idrottsförening, Djurgårdens IF, som de just hade bildat. Sedan dess har åren gått och denna ek står numera stolt och stark med en majestätisk krona som breder ut sig och sträcker sig mot himmelen.

Matte har varit på många av DIF:s hemmamatcher i hockey sedan sexårsåldern, då i sällskap med sin pappa. De bodde alldeles intill arenan. På den tiden spelades matcherna utomhus och då var det riktigt kalla vintrar. År 1955 byggdes Hovet, som då hette Johanneshovs Isstadion. År 1962 återinvigdes arenan när ett tak hade byggts och det blev en inomhusarena. Matte har mer eller tillbringat all sin lediga tid under sin uppväxttid på arenan på allmänhetens åkning och har många fina minnen därifrån.





Vilar efter kvällsmaten....











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar