"Twingly statistik"

måndag 3 oktober 2022

Långpromenader...tvätt...hundmöte...hinder...

 


Idag har det varit skapligt skönt väder men vi har inte varit ute så mycket för matte har varit upptagen med annat men vi gick våra långpromenader på förmiddagen i alla fall...





Matte har haft tvättstugan.Hon tvättade sängkläder från både sin säng och sängen som Albin brukar sova i samt våra liggunderlag i biabäddarna, soffskydden och lite handdukar. Hon ringde efter Robban i morse. Han fick kånka ner all tvätt till tvättstugan.



Dessutom har hon gjort föregående veckas statistik. När hon hämtade underlaget på caféet på förmiddagen var det fullt kaos där.  Samtidigt som "Dagens", som var ugnsbakad falukorv med potatismos skulle tillagas, så hade de en beställd catering från kyrkan som skulle vara klar kl 12.00. Två olika sorters maträtter, en kött- och en fiskrätt till 40 personer hade de beställt. Matte hämtade underlaget till statistiken och drog därifrån.





Albin ute på sin långpromenad



Matte tyckte också att robotgräsklipparen lät lite konstigt när den sakta åkte fram på fotbollsplanen...


Albin var så duktig! De möter en kvinna med en ettrig mindre hund. Albin fick sätta sig ner bredvid matte, så att ekipaget kunde passera förbi. Vad hände? Jo, då stannar kvinnan och låter sin gläfsande hund stirra på och göra utfall mot Albin, istället för att gå vidare. Hon stod kvar en bra stund innan hon fattade att matte ville att hon skulle gå därifrån. Albin satt så lugnt och stilla hela tiden och gjorde inte en ansats till någon negativ reaktion. Hade det varit jag hade jag högljutt sagt ifrån till hunden..Någon måtta får det vara...



Snart har de nog grävt upp halva stan. Det är så vassa kanter och riktigt obehagligt att åka över dessa men matte ville inte vända denna gång.



De hann ju inte långt förrän de kom till nästa hinder..





Jag fick förstås också gå min långpromenad men nu tog matte en annan sträcka...


Jag fick syn på en boxer och den ville tydligen fram till mig. Den har jag inte sett tidigare...





Igår stannade vi till vid Coop. Matte köpte en bingolott av "Bingomannen" och det enbart för att Thomas di Leva deltog i programmet på kvällen, ja hon har inget emot att gynna fotbollen här i stan heller. Och vad hände? Jo, matte vann en Sverigelott till sin förvåning. Hon brukar aldrig vinna någonting.





Matte bakade kokostoppar igår. Hon har doppat den nedre delen i choklad och ska nu lämna dem till caféet, samtidigt som hon lämnar in statistiken.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar