"Twingly statistik"

onsdag 16 maj 2018

För varmt...goda gärningar...


Matte och jag gick morgonrundan tidigt i morse och då var det riktigt skönt ute
Jag kunde knappt slita mig från den här intressanta doften
....alltså jag hittade massor av spännande dofter....så nosen var mer på marken än uppe i luften och matte lät mig hållas konstigt nog

Strax efter klockan 10 skjutsade Robban matte till Västerås sjukhus. Vi fick inte följa med för att det var alldeles för varmt, sa matte och det var säkert bäst så. Det var olidligt hett i bilen när matte var klar och de satte sig i bilen på parkeringen. 

Matte skulle först träffa ortopedläkaren och sedan skulle hon på infoträff med sjuksköterska, sjukgymnast och en fysioterapeut inför operationen. Det hela tog 2,5 timme. Det var närmare 30 grader ute då.. 


På hemvägen stannade de till och tvättade bilen i Köping. Den var helt gul av allt pollen.


När de äntligen kom hem blev både jag och Albin jätteglada.  Matte sa att vi hade haft det betydligt skönare hemma för hon mådde själv dåligt av den extrema värmen. Läkaren mätte hennes blodtryck och det var skyhögt. Trycket pendlar upp och ner som en jojo på henne...
Robban tog först en kortare runda med oss när de kom hem och för en stund sedan gick vi en lite längre promenad men det var fortfarande alldeles för varmt, åtminstone för Albin. Han bara la sig ner hela tiden....


Robban har gjort flera goda gärningar idag. På morgonrundan då jag följde med honom och Albin såg vi en helt utmattad kråkfågel som låg på gräsmattan. Robban gick fram till fågeln och bar in den till skuggan i buskaget. De blir säkert också påverkade av värmen. Hoppas att den återhämtade sig!

Nästa goda gärning skedde på parkeringen utanför sjukhuset. En kvinna som lyfte ur en rullstol ur bagageluckan på sin bil kunde sedan inte fälla ut den. Hur hon än försökte så gick det inte att rubba den. Matte såg att både hon och den äldre damen som skulle sitta i rullstolen började bli desperata. Då grep Robban in och efter många om och men kunde han fälla ut stolen så att den gick att använda. Det var någon grej som hade fastnat. Damerna var så tacksamma.

Den tredje goda gärningen skedde inne i stora vänthallen på sjukhuset medan han väntade på matte. Han såg en äldre kvinna ligga utslagen på en soffa och se mer död än levande ut. Han gick fram för att se om hon levde och det gjorde hon. Det var värmen som gjort henne fullständigt urlakad och medtagen. Robban skaffade hjälp men han blev förbannad över att ingen annan reagerade. Massor av människor passerade tätt förbi, både sjukhuspersonal och besökare men inte en reaktion från någon. Skrämmande!
Nu har Robban åkt hem. Han ska dammsuga och städa ur bilen ordentligt. Det behövs!Idag fyller Lenas son år. Grattis till honom!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar