"Twingly statistik"

onsdag 23 maj 2018

Hemma igen....jobbig värme...
Jag har inte bloggat sedan i söndags för matte har varit bortrest och då kan jag inte använda datorn


Väntar på matte.....


...och det gör Albin ocksåNu kommer visst bussen..Jag blev jätteglad när matte äntligen kom


...och det blev Albin ocksåMatte har varit iväg på en avkopplande Ålandskryssning. Hon åkte i måndags och kom hem igår kväll. Matte ville passa på  före operationen för sedan vet hon inte när det kan bli av? Visst var det jobbigt med kryckor och resväska men det var det värt säger matte. Dessutom ville hon passa på att åka medan Robban kunde vara hundvakt.  Framtiden är oviss. 

 Matte åker bara med Birka Cruises när det gäller Ålandskryssningar. Fina hytter, rent och snyggt överallt, jättegod vällagad mat oavsett om det gäller frukost, a la carte,  lunchbuffé eller caféutbud. Det finns något för alla smaker. Dessutom finns trevlig varierande underhållning för att inte tala om den fina spa/badavdelningen högst upp på båten med en helt otrolig utsikt. Och så är det riktigt bekvämt och billigt med deras anslutningsbussar. 
Apropå Robban så blev han utförsäkrad i måndags från Försäkringskassan. När man blir utförsäkrad måste man anmäla sig hos Arbetsförmedlingen för att få a-kassa och stå till arbetsmarknadens förfogande. Robban åker till AF på måndag morgon och får då veta att han kan inte anmäla sig där utan måste göra det hemma på datorn. En helt onödig resa till Köping alltså. Han gör anmälan på datorn och får senare besked om att han ska få prata med en handläggare om tre veckor!?!? 

AF är nog den mest ineffektiva och onödiga myndigheten som finns tycker matte. Hon känner då inte till någon som har fått jobb genom dem under alla år. Och varför ha ett stort fint kontor och inte kunna ta emot anmälan där? Alla arbetslösa har väl inte tillgång till dator heller eller behöver kanske hjälp med anmälan? 
Albin mår dåligt av värmen. Han sätter sig stup i ett....


...så det blir inte så långa promenader

Robban tog en promenad med oss innan han skulle skjutsa matte till Västerås sjukhus efter lunch. Vi fick inte följa med för det skulle bli alldeles för varmt i bilen. Vet ju inte hur länge vi måste stå på parkeringen? Matte skulle träffa narkosläkaren inför operationen. Egentligen får patienterna ryggmärgsbedövning när de ska operera höften men eftersom matte är allergisk mot bedövningsmedel så ska hon få narkos. Visst, matte har blivit jättedålig av narkos tidigare också men det är mindre riskfyllt enligt narkosläkaren. Och hon vet väl vad hon pratar om. Och eftersom matte också är allergisk mot nickel ska hon få en höftkula av titan sa ortopeden.


Matte har nu läst "Tills bara aska återstår" av Lisa Bjurvald.

 

Boken handlar om trafficking och om hur unga nigerianska flickor utsätts för bestialiska ritualer och luras in i en grym tillvaro. De säljs och fraktas till Europa och några flickor hamnar i Värmland. En debutroman om huvudpersonen  Rebecka Born, specialpolis inom sektionen för särskilda hot.

En omskakande och riktigt ruggig bok. Lite rörig kanske med hoppen mellan dåtid och nutid men annars bra, lättläst och svår att lägga ifrån sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar