"Twingly statistik"

fredag 15 juni 2018

Hundlekplats....skogen......anorexi

Idag har vi varit ute i stort sett hela dagen...

Först fick vi följa med Robban som skulle träffa en kompis på Lenas café. De har byggt till en veranda å vi kunde sitta ute medan Robban fikade. Tror att vi var där i ett par timmar innan Robban åkte med oss till hundlekplatsen.....

Mycket att undersöka.....
Albin  har sina filosofiska stunder
...medan jag gick med nosen i marken hela tidenAlbin följer gärna efter mig och ska alltid kolla vad jag gör....
...det händer att han också hittar någon extra intressant doft

....innan det är dags för nästa paus. Man undrar många gånger vad han grubblar över?
Vi tog faktiskt ett par språngmarscher och det är inte ofta som jag gör det...Robban blev lite snopen


Efter besöket på hundlekplatsen tog vi en skogspromenad innan vi åkte hem.

Robban ser lite rolig ut med mattes förkläde på sig när han lagar middag. Det blev hamburgare med lök, tomat och ost med grönsallad och klyftpotatis till.....

Efter middagen tog Robban med sig Albin. Han skulle följa med Lenas dotter till Örebro för hon behövde hjälp. Hon har ju sommarlov från högskolan och ska sommarsäkra sin lägenhet, städa, dra ur kontakter och tömma kyl/frys eftersom hon inte kommer att vara där förrän till hösten igen. Hon jobbar hela sommaren här i stan så då bor hon hemma hos sin mamma.
Leo mår inte helt bra. Matte ska kontakta veterinären på måndag om han inte piggnar till ordentligt över helgen. Leo har ju två gånger tidigare drabbats av anorexi. Senast var det för drygt ett år sedan då han fick tvångsmatas.

Symtom på anorexi är att katten tappar aptiten och tappar i vikt och orsakerna kan variera. Tidigare prover har aldrig visat på några konstigheter mer än att han hade två trasiga tänder men det är åtgärdat och efter tandoperationerna och tandstensborttagning ser det jättefint ut i munnen. 

Matte har en ask kvar av specialfodret så det blir att tvångsmata honom igen om han inte kan/vill äta självmant.

Idag var det skolavslutning här i stan. Hela morgon och förmiddagen har skolklasser tågat från skolan och till den vackra kyrkan. Kl 11.00 var det tydligen niornas tur. De var så fint uppklädda med kostymer/kavajer och klänningar. Matte tyckte att det var roligt att se när alla tågade förbi och killen som gick först i ledet höll stolt i svenska flaggan framför sig. Kul att det finns kommuner och skolor som fortfarande håller på traditionerna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar