"Twingly statistik"

fredag 1 juni 2018

Ny höft....nytt tak

Igår morse klockan åtta opererades matte på Västerås sjukhus så nu har hon fått en ny höft. Idag vid lunchtid hämtade vi henne. Operationen hade gått bra och den gamla höften hade varit ordentligt sliten så det var inte konstigt att hon har haft ont.. Matte kan inget annat än berömma operationspersonalen och avdelningspersonalen. Alla var så vänliga och serviceminded. Matte har legat på många sjukhus under årens lopp men den här omvårdnaden tar nog priset trots att sjukhuset är gammalt och slitet.
Inte minst valmöjligheten vad gäller maten. De har en folder med 42 rätter som man kan välja på så det finns mat som passar alla även om en del rätter kan vara rätt så smaklösa men salt och peppar finns förstås också.. På detta finns olika goda desserter och drycker att välja på. Och frukosten ska vi inte tala om. Du kan i princip få vad som helst som frukostar brukar innehålla.Matte sa att hon var hungrig igår och då lassades det på en hel del potatis. Det här var efter operationen. Tyvärr hade matte fått extra mycket morfin eftersom hon inte tål annat smärtstillande så hon började må riktigt illa men maten fick hon i sig ändå. Ja, inte all potatis...


Idag valde matte torsk med salviasås till lunch innan det var dags att åka hem. Otroligt gott. Tre personer skulle hem och då bjöd avdelningen dem på gott bubbelvatten som de skålade i.


Matte får inte vara ute i solen och värmen och ska gå med kryckor i minst sex veckor både inne och ute. Självklart har hon ont men det värsta för henne är nog att hon måste sova på rygg och det kan hon inte. Om tre veckor tas stygn och bandage bort.

Robban har varit hemma hos oss och han sov inne hos Albin i natt. igår var vi ute nästan hela dagen så jag var dötrött igår kväll.


Taket ska läggas om på Lenas hus så vi kollar när de ställer en stor container på tomten och ett gäng takläggare anländer. Så spännande....Robban tog med sig Albin hem för att vattna nu på eftermiddagen. Det är så himla torrt....
Skönt i skuggan
...och sedan somnade han


Matte har läst "Ta min hand" av Lisa Bjurwald. En riktigt ruggig bok om pedofiler och utsatta barn. Precis som den förra boken om Rebecka Born, "Tills bara aska återstår" så är denna berättelse baserad på Europas grymma verklighet men den här är värre eftersom det handlar om oskyldiga barn som inte kan försvara sig. Det handlar om att tiotusentals barn och unga är spårlöst försvunna. Det är inte fiktion utan  hämtade rapporter från myndigheter och icke statliga organisationer. Boken är välskriven, oerhört viktig men ack så fruktansvärt ruggig. Man mår illa av att läsa den och boken går inte att lägga ifrån sig.

En annan bok som matte rekommenderar för alla som är polititiskt intresserade oavsett partisympatier är "Snöflingorna över Husby" av Benjamin Dousa. En politiker som är uppväxt i Tensta/Rinkeby med en ensamstående  mamma som städade för att försörja dem. Dousa bor fortfarande kvar i Husby. Det här handlar om en klassresa. Det skulle inte skada om fler politiker levde i verkligheten i stället för att låtsas som att de gör det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar