"Twingly statistik"

tisdag 14 maj 2019

Spa...maskrosor...kryckor...




Passar på att vila en stund efter kvällsmaten....





Robban kom hit och gick morgonrundan med oss klockan sex i morse. Sedan åkte han och Lena till Nynäshamns havsbad men först gjorde de en avstickare och släppte av Lenas yngsta dotter i Stockholm.


Nynäs havsbad ligger väldigt fint vid havet

Lena fick en spavistelse i födelsedagspresent för ett halvår sedan och äntligen kom de iväg efter att det har blivit uppskjutet. Lena jobbar ju varenda dag och har svårt att få ledigt så hon behöver verkligen ett par dagars avkoppling.

På vägen från Stockholm till Nynäs åkte de in på Skogskyrkogården och planterade blommor på mattes föräldrars grav och innan dess hade de varit på Norra Begravningsplatsen i Solna och smyckat Lenas farföräldrars grav.

Nu får vi hoppas att de får en skön, njutbar och behövlig spavistelse!







Oj, nu är det hur mycket maskrosor som helst. Matte skulle gärna vilja plocka dem och ha till maskroste men hon har ju svårt att böja sig så det funkar inte så bra...





Vad är det för hund som skäller så ilsket? Ser ingen i alla fall..



Och så dök de två små bjäbbiga grannhundarna upp idag igen. Tänk att de orkar hålla på så där jämt..



Albin har mest gått med nosen i marken








Här kom han av sig i sprättandet då han fick syn på den vita storpudeln..







Matte kunde knappt hålla i våra koppel idag för vänster tumrot mot handleden har svullnat rejält och sprängvärker sedan ett par dagar tillbaka. När hon går ut med oss använder hon en krycka i höger hand så kopplen måste hon ha i den onda handen. Tack o lov hittade hon sitt gamla stödbandage som ger en viss stabilitet och avlastning.

Matte har haft smärta i detta område lite till och från och då mest vid kyla sedan hon slet av en sena då hon halkade på en isfläck och det är 55 år sedan. Det var mycket svårläkt och det tog många månader innan hon kunde använda handen som vanligt.

Mattes egen analys är att hon har överansträngt hand o handled genom den långvariga användningen av kryckorna så att en inflammation har uppstått. Hon misstänker också att det har bildats artros även där som det har gjort i fingrarna..

Ja, det är tur att både Albin och jag går fint i kopplen, säger matte som nu även måste ta kvällsrundan med oss. Och morgonrundan lär inte bli så tidig för det tar sin tid innan matte kommer igång även om hon alltid är uppe senast vid sjutiden...Ja, jag har ingen brådska så mig gör det inget och Albin är morgontrött så han tycker nog bara att det är skönt att få sova ut...









Matte gillar när hon kan laga hela middagen i en ugnsform. Idag käkade hon lax med täcke av majonnäs som var smaksatt med Sambal Oelek, klyftpotatis, paprika o tomater. Till det lite grönsallat...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar