"Twingly statistik"

tisdag 22 september 2020

En rörig o strulig dag...höstdagjämningen

 



Matte skulle som vanligt köra ut elrullstolen innan vi kunde ta morgonrundan. Vad hände? Jo, hon kom bara till hallen. Där upptäckte hon att det var punka på höger bakdäck..."suck"



Hon fick ta kryckorna och midjebältet i stället..Nu tog vi ju en annan kortare runda och det var kul för där fanns en massa dofter att undersöka...




Och självklart var vi ute när alla elever skulle till skolan





Albin sitter och väntar på sin morgonrunda men han får vänta tills Robban har fått bort hjulet från elrullstolen. Matte hade tur att Robban jobbar kvällspass idag. Han tog hund och hjul med sig och åkte till däckfirman i Arboga. De tog jobbet på en gång så han behövde bara vänta medan de bytte slang i däcket. Eftersom han redan var i Arboga åkte han till djurkliniken och köpte Albins och Iris specialtorrfoder också....


Specialfodret som Iris äter mot förstoppning...







Efter att Robban äntligen hade fått i sig en starkt försenad frukost tog vi långpromenaden...




Försöker sprätta efter mitt toabesök men jag gör det bara med frambenen så det blir inte så bra...




Det blåste riktigt hårt




Och Albin gäspar som vanligt. Han väntade på mig som hade kommit lite på efterkälken...




På förmiddagen ringde de från Sängfabriken och sa att de skulle komma och laga mattes säng. Hon blev tvungen att röja i sovrummet så att de fick plats. De måste ju tippa sängen och den är väldigt tung och otymplig. Och de skulle komma mitt i lunchen så matte hann inte laga någon mat. Hon hade en pizza i frysen som Robban fick äta för han var tvungen att åka till jobbet innan sängkillarna kom.

Och så kom de och bytte motor och det var tydligen inte det lättaste. Matte hade stängt in Albin och mig i hans rum men hon glömde Iris. Hon som är så himla nyfiken, är i vägen hela tiden och alltid vill hjälpa till borde om någon stängas ute när hantverkare kommer. Medhjälparen till karln som skötte motorbytet såg också lite skrajsen ut när han tittade på Iris men inte brydde hon sig om det inte. 

Om motorn går sönder en gång till måste de byta till en starkare motor. De hade med sig en sådan men den passade inte utan då måste underredet och fästena bytas också.

Ja, ja, nu är både elrullstol och säng lagade i alla fall, så länge det varar..





Idag inträffar höstdagjämningen så nu är det höst. Dag och natt är nästan lika långa. Vi går också över från Jungfrun till Vågen för den som är intresserad av astrologi. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar