"Twingly statistik"

onsdag 16 september 2020

Promenader o promenader...hård blåst..

 

Självklart hamnade vi mitt i trafikrusningen till skolan i morse eftersom matte inte tänkte på vad klockan var..Vi kom iväg lite senare än vanligt..


Blåste kraftigt gjorde det också så löven singlade ner över oss. Ja, det har blåst kallt hela dagen...




Och Albin hade absolut ingen lust att kliva upp när matte skulle hämta honom. Robban ville ha sovmorgon eftersom han var dötrött efter gårdagens kvällspass. 

De är två undersköterskor som jobbar tillsammans på passen, många är sjuka och igår blev även hans kollega sjuk så Robban fick ensam ta hand om alla patienter. Sjuksköterskan och sedan även nattpersonalen blev mycket imponerade av att han klarade allt så snabbt och alldeles själv. Man får tänka utanför ramen sa han till dem. T ex har de en förvirrad dement patient som aldrig är stilla utan hela tiden är uppe och kutar runt överallt. Det hade inte Robban tid med så han hämtade en annan lika förvirrad och pratsam patient och drog in till pat 1:s rum och sa att nu får ni två titta på TV och prata med varandra och det var lyckat för pat 1 syntes inte till på hela passet. Klockan nio hämtade Robban pat 2 och körde tillbaka honom till hans rum. Sjuksköterskan undrade just varför pat 1 hade hållit sig så lugn hela eftermiddagen/ kvällen och blev smått förvånad när Robban berättade vad han hade gjort. Dessutom hade Robban sagt till alla patienter att han var ensam så han ville inte att de ringde på klockan i onödan för jag hinner inte komma i alla fall. De lydde allihop.  




...men väl ute så hade han mycket att undersöka som vanligt




Nu var i alla fall alla skolbarn inomhus...




Den här stenen ville han inte lämna i första taget






Iris är inte rädd om livhanken precis. Även om jag är försiktig så kan man inte anklaga Albin för det. Han bara springer på och det spelar ingen roll vad eller vilken som står i vägen. Här ligger hon precis innanför ingången till både sovrum och vardagsrum och hon flyttar sig inte i första taget om man säger till henne...






Vi tog den vanliga långpromenaden innan det var dags för Robban att åka till jobbet



Matte fick något sms som hon ville besvara...



...och så fick jag vänta på Albin som skulle på toa




....äntligen är han klar








Albin ute på en längre runda vid 15.30-tiden





Han kollar in en Springer spaniel




Och där borta går en stor svart hund men de vek av åt annat håll




Sedan var det min tur att få eftermiddagsrundan. Både matte och jag blev väldigt snopna när vi öppnade ytterdörren och en golden stod där. Grannen ovanför hade besök av sin ena dotter som har en golden men den brukar aldrig vara här. Skönt att det inte var Albin som blev överraskad för golden är ju inte hans favoritras direkt..



Jag trodde att vi var på väg hem ......




...men icke. här ligger jag utanför Coop igen. Matte skulle posta en bok som hon har sålt. Matte har ju kastat massor av böcker och skänkt bort några men hon har också sålt många hos Bokbörsen, böcker som är populära och efterfrågade men kanske svåra att få tag i. Det var en sådan bok hon sålde idag...

Nu ska vi snart ut igen. Tycker inte vi gjort något annat. Först får Albin ta sin runda och tack o lov behöver jag inte gå lika långt. Albin blir rastlös om han inte får röra på sig. Framför allt när han inte får ligga på balkongen. Idag blåste det alldeles för kallt och hårt, sa matte som inte ville ha balkongdörren öppen..












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar