"Twingly statistik"

måndag 20 februari 2023

Mycket snö....sedan tö...nymåne

 


Snacka om att jag blev förvånad när jag kom ut och såg all snö i morse. Igår var det barmark.....


Här fick matte vända för den blöta snön fastnade i hjulen, så det var jättesvårt att köra. När vi kom hem ringde hon till Robban och bad honom ta Albins morgonrunda och han kom efter en halvtimme....



Matte hade beställt tid hos frissan, så Robban skjutsade henne dit. Han fick också hämta henne när hon var klar. Det tar inte ens fem minuter att åka dit

Frissan är finska och hon berättade att i Finland har de inte ökat matpriserna lika mycket som de har gjort här. En ostbit som kostar 79 kr här, kostar 49 kr i Finland för samma sorts ost. Märkligt, för de är också med i EU.





När matte senare tog Albins långpromenad, så hade mycket av snön töat bort



De fick möte med en lågstadieklass och där fanns ingen ordning i ledet. Ungarna sprang och hoppade lite hur som helst, tills en av dem sprang rakt in i Albin. Då reagerade de två lärarna som var med. Matte hade stannat för att låta dem passera förbi. Albin reagerade inte mer än att han försökte flytta på sig.

Det matte reagerar på är att när vi möter förskoleklasser och det gör vi ofta, så går de så fint två och två bredvid varandra men så fort barnen börjar i skolan så verkar det inte finnas några regler eller någon ordning alls nu för tiden.





Och här började det att regna så smått. Inte kul alls...



Nu ville jag bara hem...





Albin vilar efter kvällsmaten...


...och Iris ville inte bli störd i sin skönhetssömn. När matte gick in för att tända ett par lampetter, så muttrade katten





Matte har läst "Spindeln" av Lars Kepler. Det är den nionde boken i serien om Joona Linna.

För tre år sedan fick Saga Bauer ett vykort med en hotfull text om en pistol med nio vita kulor, varav en väntade på Joona Linna. Men tiden gick och hotet bleknade bort, tills nu.
En säck med en nästan fullständigt upplöst kropp hittas fastsurrad i ett träd utanför Kapellskär. På mordplatsen hittas en mjölkvit patronhylsa. Via komplicerade gåtor ger den bestialiske förövaren polisen en minimal möjlighet att stoppa serien av mord. Joona Linna och Saga Bauer kämpar sida vid sida för att lägga pusslet och rädda de utsedda offren innan det är för sent. Den våldsamma jakten blir alltmer desperat.

Det här är ingen bok för känsliga läsare. Våld, tortyr, mord, våldtäkt beskrivs mycket utförligt. Det är rått och brutalt. Boken är skriven i högt tempo.
Matte kan ändå rekommendera boken om man har följt serien tidigare, vilket är en fördel men inte nödvändigt.





Det är nymåne i Fiskarnas tecken. Denna nymåne står för kreativitet, romantik och andlighet. Ditt drömliv kan bli starkare under den närmaste tiden. En nymåne är alltid bra tid för nystart. Om du vill lära dig något nytt, så är det rätt tid att satsa på det nu. Nya vänner och även ny kärlek kan komma in i ditt liv. Oväntade förändringar sker plötsligt och det kan till en början kännas jobbigt. Bra tid även för vila och återhämtning. Meditation och vistelse ute i naturen är läkande. Tänk positivt och tro på dig själv! Lyssna till din intuition!

Och som vanligt vid nymåne kan tekniska prylar strula och trafikincidenter uppstå. Vanligt också med omväxling i vädret.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar