"Twingly statistik"

måndag 6 februari 2023

Sol o skönt väder....hundmöten....

 


-5 grader under morgonrundan. Vi kom ut lite senare än vanligt för matte skulle ringa till vårdcentralen...



Nu har matte varit riktigt risig i två veckor, febrig, intensiv frossa, svettas och fryser om vartannat, ont i ryggen när hon andas, framförallt när hon ligger ner, så hon har fått ha sängens huvuddel i högläge på nätterna. Det har inte blivit så mycket sömn precis och inte för mig heller. Mest orolig är hon för njurarna som hon har haft stora och mångåriga besvär med tidigare. Hon tror inte att hon blev helt bra efter urinvägsinfektionen som hon drabbades av för två månader sedan. Nu fick hon prata med en sköterska som hon inte kände igen sedan tidigare. Sköterskan ville att matte skulle ta en covid-test men eftersom mattes bihålor är svullna, så skulle hon ta en salivtest och sedan återkomma i slutet av veckan om hon inte blev bättre. Robban fick åka ner och köpa testet på apoteket. Och som matte förstod så var hon inte smittad av covid. 

Matte undrar förstås varför det ska vara så svårt att få lämna ett urinprov och dessutom behöva vänta ytterligare en vecka innan hon får beställa en läkartid. Och som Robban sa i lördags: Det är ingen idé heller att du åker till akuten för då lägger de bara in dig för observation. Matte visste ju att han hade rätt efter egna erfarenheter. 
Matte har sagt det tidigare och säger det igen: Tillgången till sjukvård har försämrats något oerhört under 2000-talet och värre lär det bli, inte minst för den äldre generationen.





Matte åkte till Coop och köpte ett par paket med tranbär, koncentrat. Bra att dricka för att behandla urinvägsinfektion....Hon glömde köpa persilja som också är bra att äta vid uvi. 





Det var jätteskönt väder ute när vi tog långpromenaden och jag tror att stans alla hundar var ute i solskenet, trots att det är en vanlig vardag. Undrar var de håller hus när det är dåligt väder?

Vi brukar ju möta den fina Berner sennenhunden på morgnarna. Nu mötte vi den på promenaden också. Han verkar vara mycket intresserad av mig och nu när han fick syn på mig, satte han sig ner och ville inte ta ett steg till. Hans husse försökte på alla sätt och vis att få med sig hunden men den satt där den satt och glodde på mig. Matte och jag tog en annan väg för att underlätta för hundägaren.


Det har inte blivit några promenader i helgen, så det var skönt att få komma ut och sträcka på benen och andas in lite frisk luft idag. I lördags kom inte Robban ifrån mer än mycket korta stunder för de hade jättemycket att göra på caféet med flera grupper bl a. Igår blev det en kort promenad plus rastning här utanför...




Och för Albin var det nog ännu roligare. Han blir lite rastlös när han inte får sin dagliga motion


Huvudet gick som en propeller för att hinna spana in allting i omgivningen



Och som sagt, hundmöten var det gott om och Albin skötte sig utmärkt ända tills han fick möte med en mellanstor svart hund, som matte först inte såg för att hon blev bländad av solen. Albin blev minst sagt arg. Han kan studsa och hoppa vid hundmöten men nu skällde han mycket ilsket ut den andra hunden. Både matte, den andra hunden och hundägaren blev förvånade. "Han brukar väl aldrig bete sig så där"?, sa hundens ägare. "Nej, han är tydligen på ett riktigt dåligt humör", svarade matte, som samtidigt tänkte på fullmånens inverkan och på att Albin inte har fått utlopp för sin energi de senaste dagarna. Till saken hör att de har mött den hunden ett flertal gånger och det har fungerat riktigt bra, därav förvåningen över beteendet.


Ja, där borta kommer det en liten hund och det mötet fungerade ju bra. Denna gång var matte beredd på ifall han skulle spåra ur igen...


Tydligen mycket intressant...












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar