"Twingly statistik"

onsdag 22 februari 2023

Promenader.....utbrott...

 


Idag tog vi både morgonrundan och långpromenaden tidigare än vanligt och eftermiddagspromenaden senare än vanligt. På förmiddagen var det riktigt skönt ute trots ett par minusgrader för det var minimalt med blåst. På eftermiddagen var det desto kallare, nollgradigt men hård blåst istället.

Robban skjutsade matte upp till Ica-butiken i morse för hon behövde bärhjälp då hon skulle veckohandla.




Sedan fick han klippa bort två tovor ur Iris päls, innan gick iväg för att jobba. För ovanlighetens skull så var Iris helt lugn denna gång.




När matte kom hem tog hon ut Albin på hans långpromenad..


Han fick gå sin vanliga sträcka, vilket innebar att han stannade vi alla de 24 lyktstolparna som de passerade förbi....


...och marken vid varje stolpe skulle noga undersökas



...ett och annat träd kunde han ju inte heller hoppa över




Självklart skulle matte slänga en massa förpackningar



Jag märkte nog att Albin hade varit här...



Vi gick till apoteket också. Igår skulle matte beställa sin astma/KOL-medicin på apotea.se. Där stod det att den inte gick att beställa för att den var slut hos leverantören. Matte kollade på tre olika apoteksföretag och det stod likadant överallt.


Därför gick matte till apoteket och hon hade en himla tur för de hade en kvar. Nu har matte så hon klarar sig ett tag framöver men sedan blir det stora problem om de inte får in flera...






Matte har skrivit lunchmenyer för sex veckor framöver. Lena, Lotta och Robban har slagit sina kloka huvuden ihop när det gäller urvalet. Matte komponerade vecka 11, som är "Billiga veckan", då matgästerna får 15% rabatt på lunchpriset.


Det tog sin lilla tid att få ihop allt och när matte sedan skulle dra ut menyerna på skrivaren fick hon minst sagt ett utbrott. Först blev menyn alldeles mörk. Matte rengjorde skrivarhuvudet och den första utskriften blev jättefin men sedan strulade det ordentligt igen. Då tröttnade hon och gick ut med oss istället.

Matte är så trött på denna laserskrivare, så hon skulle kunna kasta ut den genom fönstret. Och är det inte hissen som krånglar så är det antingen skrivaren eller elrullstolen som det alltid uppstår problem med....





Det går en dvärgtax långt borta på gräsmattan. Ja, hunden syntes inte för matte men hon kände igen ägaren och förstod på Albin att han hade koll....




Och där kommer vinthundarna....





Snart börjar hockeyderbyt på ett utsålt Globen, DIF - AIK. Matte ska förstås se matchen på CMore. DIF:s skadelista är fortfarande lång men vi hoppas ändå på seger förstås.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar