"Twingly statistik"

torsdag 9 februari 2023

Promenader i hård blåst och i kringelkrokar...


Dagens promenader har gått i lite kringelkrokar. Kommunen håller på att byta ut all gatubelysning till ledlampor, så det har stått arbetsfordon och hindrat framfart på den ena gångvägen efter den andra...


Nähä, där kommer vi inte fram....



...och inte kan vi gå åt det hållet heller





Albin gillade ju inte att det blåste så hårt, då det knakade och brakade lite överallt....


...men han missade förstås inte om det dök upp någon hund, även om det var på avstånd





På eftermiddagen tittade solen fram en kort stund men nu blåste det ännu hårdare och kallare...





För ovanlighetens skull gick Albins runda snabbt....





Matte ringde för att boka en tid hos läkaren, eftersom hon inte blir ett dugg bättre utan är precis lika krasslig fortfarande. "Din husläkare är inte här och han blir borta i ett par månader men vi har andra bra läkare", säger sköterskan. "Kan jag få komma till någon av dem då"?, frågar matte. "Ja, men vi har ingen tid förrän nästa fredag, den 17:e". Matte tog tiden. När hon ringde dit senast, sa de att hon skulle ringa i slutet av denna vecka och nu måste hon vänta ytterligare en vecka till, för att få träffa en läkare. Alltså, då har det gått fyra veckor. 

När matte ringde första gången, sa de att hon skulle återkomma snarast om hon hade feber. Jaha, men det tycks de inte bry sig om längre. 

Sjukvården säger att man inte ska åka till akuten i onödan eller för mindre åkommor men matte förstår dem som gör det, eftersom det verkar vara stört omöjligt att få komma till en vårdcentral i rimlig tid numera.
Vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet, säger hon, fast det är ju lätt att hålla sig för skratt om man mår pyton.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar