"Twingly statistik"

fredag 12 februari 2021

Tidig morgonrunda...hundmöte...Oxens år...


 


Det blev en tidig morgonrunda för oss hundar i morse...Det hade snöat men inte så mycket tack o lov...





Matte skulle vara hos tandläkaren i Köping kl 08.00 med anledning av remissen som behövs till käkkirurgen. Det var ju tur att Robban inte jobbade dagspass, så att han kunde skjutsa henne dit. 

Tandläkaren visade mattes gamla röntgenbilder och där syns inte den tvärställda visdomstanden utan man kan tro att det inte finns någon visdomstand alls. Nu tog hon en ny röntgen högre upp i käken och där ser man tydligt att visdomstanden ligger och trycker mot bihålorna. Kanske en orsak till mattes återkommande bihåleinflammationer? Det är inte gratis att gå till tandläkaren direkt. Matte fick betala 495 kr och av den summan kostade röntgenbilden 60 kr. För övrigt gjordes inget mer än att tandläkaren skulle skicka iväg en remiss. Det är väl himla konstigt att tänderna inte tillhör kroppen och sjukvården, tycker matte.





Väl hemma igen fick vi gå ut på långpromenaden, som också blev tidigare än vanligt


Ovanligt tyst och folktomt ute. Det är inte lika kallt idag, - 7 grader på förmiddagen...



...men vi fick möte med en halvt hysterisk hund. Det såg ut som en tervueren och jag har inte sett den tidigare. Det jag reagerade på var att hundens matte slängde ut en näve med godis framför hunden. Det hade jag också velat få...Hur som helst tystnade hunden, så godiset var väl mer intressant. Inte konstigt alls tycker jag, men ändå är det orättvist för jag borde ha förtjänat godiset mer eftersom jag inte brydde mig om den ilsket gapande och studsande hunden...







Enligt kinesisk astrologi går vi nu in i Oxens år. Det kinesiska nyåret infaller aldrig på ett bestämt datum utan alltid vi andra nymånen efter vintersolståndet. Nyckelord för året är: ansvar, plikt och hårt arbete.
 
Matte kommer att lägga ut förutsägelserna för året på sin hemsida under helgen. Hon har inte hunnit med det idag.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar