"Twingly statistik"

tisdag 23 februari 2021

Trötta...

 


Nu är jag trött efter att ha suttit i bilen mellan kl 07.15 till strax före 14. Så lång tid tog det när matte skulle till Västerås sjukhus idag för att träffa flera läkare...Tur att Robban var ledig. Han rastade oss hundar förstås emellanåt men jag gillar ju inte att åka bil heller, så kul var det inte...






Först träffade hon en öron/näs/halsläkare som undersökte henne. Därefter kom läkaren som ska operera matte och gjorde en väldigt obehaglig undersökning av polyperna i näsan och ner i svalget. Matte tål ju inte bedövning som de brukar använda, så trevligare saker har hon varit med om, sa hon sedan.
Dessutom säger denna läkare att operationen inte är helt riskfri men det är ju inga operationer egentligen. Problemet är att bihålorna som ska rensas och vidgas ligger så nära ögonhålan. Det är bara en mycket tunn vägg däremellan. Och så ligger de nära hjärnan också, säger den kvinnliga läkaren. 

Efter dessa uppmuntrande ord skulle matte till labb och ta blodprover. Västerås sjukhus är väldigt stort så matte fick gå genom jättelånga korridorer för att komma dit. Där var massor av patienter så matte fick ta en nummerlapp för akutfall för att hinna i tid till nästa undersökning. Det blev nya långa korridorer att gå, för att komma till en hiss som tog henne till fysiologkliniken där hon skulle ta EKG. 

Då ringer en mycket trevlig käkkirurg till matte och säger att han ska operera bort den tvärställda visdomstanden och gör det samtidigt på fredag. Han säger att tanden inte alls ser bra ut och kan till viss del ha ställt till med de återkommande inflammationerna. Hans operation blir genom munnen medan polyper och rensning av bihålorna sker genom näsan, så kallad titthålsoperation. 

Kl 11.30 skulle matte vara hos narkosläkaren och för att komma dit så blev det att knata genom nya långa korridorer som bl a gick förbi sjukhuscaféet, vilket matte blev glad för.  Hon hinner få i sig en ägg- o ansjovismacka och Robban som har varit ute och rastat oss hundar gick dit. Han köpte en köttbullemacka med rödbetssallad.
 
Det tog tid hos narkosläkaren för han gick igenom mattes journaler ang. allergier, läkemedel, hälsotillstånd sedan åratal tillbaka. Till slut var de färdiga i alla fall....Matte som i vanliga fall har svårt att gå någon längre sträcka och som nu hade kutat runt i det stora sjukhuset har väl mått bättre, inte minst eftersom hon sedan igår har känt av sin ischias..Hon kunde knappt sätta sig i bilen...






Det är alltid kul att komma till nya platser för där finns många spännande dofter. 



Här är vi utanför öron/näs/halsmottagningen...




Vi känner att det är mat på gång?



Matte tog med sig både mat och vatten, tack o lov...




Albin var också hungrig...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar