"Twingly statistik"

torsdag 16 juni 2022

Promenader....körigt....

 


Morgonrunda med matte..Robban har köriga tider nu, så han hinner inte komma hit på morgnarna. Idag installerade de ett nytt kassasystem som han fick utbildning på. Dessutom byggs ju en tillbyggnad, ett inglasat uterum. Han har hand om målningen av väggar, lister, takstolar, samtidigt som han måste stå vid stekbordet när det kommer kunder och idag har det varit många. Matte var över med lite papper men hon lämnade bara in dem och gick därifrån lika fort som hon kom dit. Robban har inte haft tid att höra av sig hit under hela dagen.

På lördag firar de 1-årsjubileum och då ska allting vara klart






Matte och Albin mötte "Bingo-mannen" i morse. Han hade varit inlagd på sjukhus i sex dagar.  Han har ju haft stora problem med sår, blåsor och smärtor på läpparna i flera veckor, om inte månader. När han kom ut från apoteket förra torsdagen, så bar plötsligt inte benen honom samtidigt som han fick en otrolig smärta i ryggen. Han hamnade på akuten i Köping som sedan skickade honom vidare till Västerås. Det visade sig att han har drabbats av bältros i ryggen, benen och då också från början på läpparna och runt munnen. Lite märkligt att inte läkarna på vc har upptäckt det tidigare trots alla prover och test av läkemedel som inte har fungerat.






Ett stopp på långpromenaden......



Det var betydligt skönare väder idag, tyckte Albin. Halvklart och 17 grader...




En stunds filosoferande innan sluttampen på promenaden...







Jag vill gå till caféet men det fick jag ju inte..




Istället blev det en promenad till sopcontainrarna med alla förpackningar...




Det här var mycket intressant...Jag hade lite svårt att slita mig därifrån..



Och inte några ute på demensboendet idag heller...







Vår nya butikshandlare Pontus på ICA blev intervjuad i P4 Västmanland idag, angående de höga matpriserna. Han sa:
"Det går upp väldigt mycket och vi får nya prisändringar varje måndag, det kan vara hundratals artiklar som har gått upp i inköpspris", säger han. "Det är höjda priser inom många varugrupper men framför allt är det kött, ägg, kaffe och allt som innehåller vetemjöl som har ökat mest"






Matte säger att vi strax ska ta en promenad men jag hörde att det smällde bortifrån skjutbanan så jag tänker inte gå nu.....











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar