"Twingly statistik"

söndag 19 juni 2022

Promenader...lyckat jubileum....Eros

 


Vi har tagit de vanliga promenaderna och morgonrundorna under helgen i riktigt skönt väder...


Det har varit ett himla liv på fåglarna...




Flera gånger har jag försökt få matte att ta genvägar hem men inte lyckats...



Idag har det spelats fotboll hela dagen...Alla planer var upptagna..









Matte blir faktiskt förvånad över Albins totala förändring vid hundmöten, ja förutom då de möter en schäfer förstås....



Hämtar andan en stund....


Vilopaus i skuggan igen...Det är 22 grader men det blåser kyliga vindar







Caféets 1-årsjubileum blev mycket lyckat och de hade verkligen tur med vädret.  Massor av människor, bilar och motorcyklar kom. Försäljarna i marknadsstånden var mer än nöjda då försäljningen gick bättre än vad de hade väntat sig.

Lena och Robban har fått mycket beröm för ett mycket bra och välfungerande arrangemang. Inte en enda incident trots mycket folk och all trängsel. Inte en enda polis i sikte på hela dagen och det behövdes ju inte heller. Igår kväll var det så välstädat på torget och omgivningen så det syntes inte det minsta spår efter dagens jubileum.
.
Här är bilder på ett urval av alla fina bilar. Tyvärr kunde matte inte ta bilder på motorcyklarna för de stod parkerade på framsidan av caféet och dit kunde inte matte komma fram med sin elrullstol. Det stod bilar precis överallt. Bilarna är numrerade, då folk fick rösta fram finaste och häftigaste bien.





















Kommunhuset upplät sin parkering också....


































The Midlife Crisis Sweden, ett lokalt band körde blandade covers till publikens uppskattning.....Johan Larsson Åkeri i Kungsör ställde upp med en lastbil som scen...



Hundar fanns det gott om också. En del trivdes inte alls, med tanke på hur de uppförde sig. Matte gick hem med mig för jag tyckte att det var jobbigt med alla bilar.




Prisutdelning av fina priser pågår, biltvättar, bilvårdsprodukter m.m. skänkta av Circle K och OKQ8




3:e pris gick till denna bil



2:a pris till nr 21. Matte röstade på denna bil...



Vinnare blev nr 4





Eros  
19 juni 2000 - 20 september 2011

Idag tänker matte extra mycket på Eros, en av alla hundar som hon har haft förmånen att få rå om, om än en alltför kort tid. Alla hundar har ju en egen personlighet men Eros slår det mesta vad gäller egenheter och beteende. Han var dock den mest godmodiga hund man kan tänka sig. Han älskade allt och alla. Till och med koltrastarna slog följe med honom på promenaderna. Han hade ingen aning om att han var en fågelhund med fina anor. Han anpassade sig till vilken miljö och socialt sammanhang som helst.

Han hade bl a en förmåga att lära sig olika lydnadsmoment och problemlösningar genom att iaktta när andra hundar tränade. Eros var mycket klok och lättlärd när det gällde sådant som han ville lära sig och när det gällde problemlösningar var han super på att lista ut hur de skulle lösas. 

Tyvärr led han av mycket svåra allergier under sina första två år. Det visade sig att han hade samma allergier som matte har, mot bl a pollen, nickel, vete och läkemedel, så matte tog bort alla mediciner och la drastiskt om hans kost, vilket ledde till att han fick leva så gott som symtomfri och ett händelserikt liv under resterande tid innan cancern plötsligt tog hans liv, drygt 11 år gammal. 

Det sägs ju att vissa av våra husdjur kan dra till sig samma sjukdomar som deras ägare har och det stämde då in på Eros.

Det märkliga är att matte hade valt ut en annan valp ur kullen men när hon kom till uppfödaren så låg den valpen i en liten flickas famn, så matte förstod att den valpen var ämnad till den familjen. Medan matte funderade på vilken valp hon då skulle välja, la sig Eros hos henne medan de övriga valparna tultade omkring. Beslutet var klart. Eros hade valt henne. Hans riktiga namn var Monsieur D. 



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar