"Twingly statistik"

söndag 26 juni 2022

Varmt...puh....kortare promenader...lugn helg


Hela helgen har det varit riktigt varmt och det redan tidigt på morgnarna. I morse 24 grader och nu 31 grader kl 17...



Matte vill att vi hundar undviker asfalterade gångvägar i möjligaste mån men det går ju inte överallt. Vi måste ju ut, men det blir bara kortare promenader åt gången....




Jag går i alla fall mest på gräsmattorna...En längre promenad tar vi på kvällarna




Albins promenadrundor ser mest ut så här...



...så det tar sin lilla tid att komma runt






Efter ytterligare några steg var det dags att lägga sig igen...







Igår följde Robban med på en promenad på eftermiddagen, innan han skulle till Lenas föräldrar och äta middag. Caféet var stängt...



Kossor på grönbete...



Då blev det en stunds vila i skuggan  för mig också...



Till slut la jag mig ner eftersom Albin inte ville resa sig







Inomhus har jag legat framför golvfläkten mest hela tiden



....medan Albin envisas med att ligga ute på balkongen i värmen



...och Iris på sin karmstol. Snett bakom stolen står mattes luftrenare och den blåser också ganska så skönt. Dessutom är alltid gardinerna fördragna, så det blir inte så varmt där inne





För övrigt har vi tagit det väldigt lugnt hela helgen. Dagen före midsommarafton låg matte på akuten halva dagen. Hon ringde till sin vc på förmiddagen och hon fick komma dit, för hon hade haft intensiva bröstsmärtor i tre dagar och de ville inte avta. Hennes husläkare som är kardiolog (hjärtspecialist) skickade henne vidare till akuten i Köping för att ta nödvändiga prover, för det gick inte att utesluta hjärtproblem. Matte trodde inte att det var hjärtat efter alla besök hon har gjort på akuten tidigare pga bröstsmärtor och högt blodtryck. Och matte hade rätt. Hon har bröstmuskelinflammation, så nu är snart hela hon inflammerad och det beror på fibromyalgin. Musklerna längs hela höger ben och höftparti, vänster skulderbladsparti, ländryggen och höger bihåla är inflammerad. Egentligen skulle hon medicineras med antiinflammatoriskt och kortison men tål inte något av dem, så hon får leva med sina inflammationer. Matte försöker att äta antiinflammatorisk kost så gott det går.

Det är i alla fall första gången som läkarna säger att inflammationerna har samband med fibromyalgin. Hon träffade två läkare på akuten och de sa samma sak båda två. Tidigare sas det att fibromyalgi var en kärringsjukdom och den togs inte alls på allvar. Skönt att det har blivit ändring på det i alla fall.

För övrigt var båda läkarna och undersköterskorna mycket trevliga och skojfriska. Den första läkaren tyckte att matte hade en mycket snygg ögonmakeup. Han tog också blodproverna som undersköterskan inte klarade av. Matte misshandlades på båda armarna som vanligt. Hennes kärl rullar antingen undan eller går sönder, men efter många om och men fick de sina rör.

Och det första som den andra läkaren sa var: Är du djurgårdare? Han fick syn på mattes DIF-märke. Själv var han AIK:are. DIF:s ärkefiende alltså, så det blev lite snack om det. 






Matte har läst "Välkommen till Evigheten! av Camilla Grebe. Matte gillar den här författaren. Hon har tidigare tilldelats "Årets bästa nordiska kriminalroman" fyra år i rad. Tyvärr tyckte matte att den här boken inte alls var lika bra. Det tog tid för henne att läsa den 451 sidor tjocka boken och det berodde inte enbart på hennes huvudvärk. Det är ingen bladvändare för det finns inget driv i romanen utan den är lite seg. Huvudpersonen Lykke Andersen, redaktör, författarhustru, tonårsmamma står anklagad för mord. Hon vägrar att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson. Varför? Matte kan inte rekommendera den här boken tyvärr.








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar