"Twingly statistik"

fredag 20 november 2015

Uppehåll i bloggandet....Grattis Leo



Jag kommer att göra ett uppehåll i bloggandet ett tag. Min matte är sjuk och då vill jag inte blogga förrän hon blir bättre igen.

Matte fick åka akut till läkaren igår då hennes blodtryck var skyhögt och har varit sedan ett par dagar tillbaka. 



Vi ska skjutsa matte till läkaren och väntar på att Robban ska öppna garagedörren






De tog EKG och det var okej till 100%. För exakt ett år sedan slutade matte med blodtrycksmedicinerna och blodtrycket har varit bra ända tills för några veckor sedan då det dagligen började pendla upp och ner igen och nu de senaste dagarna har varit alldeles för högt. 

Akutläkaren sa att matte var tvungen att äta en tablett  Amlopidin blodtrycksmedicin varje morgon tills hon ska besöka sin egen husläkare på tisdag. Han får då ta vidare beslut om fortsatt behandling. Matte tog en tablett i morse men blev bara sämre och har inte orkat göra någonting idag.






Dessutom har matte fått en besvärlig och smärtsam inflammation i en av de större musklerna i ryggen som gör att hon har svårt att ligga ner. Läkaren ville ge henne en bedövningsinjektion men tyvärr är matte allergisk mot medlen som injektionen innehåller så då kunde hon inte få den smärtlindrande hjälpen heller men som matte säger, smärta kan hon uthärda men det är värre med blodtrycket som gör henne sjuk och "handikappad" så att hon inte kan gå promenader med oss hundar.

Tack o lov fick Robban som jobbar dagtid idag en transport hit till Nynäshamn så att han kunde gå en kortare rastrunda med Albin och mig.

Nu väntar vi på att Robban ska komma från jobbet så att han kan gå en längre promenad med oss. Han är ledig i helgen eller ledig och ledig? Han har jour i Sjöräddningen men det ordnar sig nog. Han tror att risken för larm ute till sjöss är minimal nu men man vet ju aldrig förstås....














Grattis Leo!








Jag vill passa på att gratta Leo som fyllde 7 år igår. Han fick extra god mat och det var han tydligen nöjd med. Fatet länsades snabbt.

Leo är en cool och klok katt. Jag gillar honom även om han är lite väl högljudd när mattiderna närmar sig. Det är faktiskt Leo som bestämmer i det här huset för det är en bestämd herre som vet vad han vill.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar