"Twingly statistik"

lördag 2 juli 2016

Planerna omkullkastade....Pisslisa







Matte hade planerat att hon och jag skulle ta en långpromenad till något "nytt" spännande ställe efter morgonbestyren men det blev inte så....

När vi kommer in i hallen i morse efter morgonrundan så möts vi av att golvet är alldeles blött. Iris eller Pisslisa som matte kallar henne nu hade pinkat och det trots att det var "renbäddat" i hennes "toabädd" med rena handdukar. Det första matte gör varje morgon är att göra rent i kattlådorna och byta handdukar i bädden som Iris använder som toa men det hjälpte tydligen inte i morse..



Troligen är det i protest över att Albin är bortrest, åtminstone tror både matte och jag det. Och jag lovar att matte inte blev sprudlande glad. Det luktar inte gott precis.

Matte satte igång med en riktig storstädning av hallen och det behövdes. Hon dammsög, rensade i lådor och hatt- o skohylla, torkade lister, dörrar för att inte tala om golvet. 

Ättika ska vara effektivt att ta bort kattpisslukt med men nu hade matte ingen ättika hemma så hon skurade golvet med både såpa och Klorin.

Detta tog hela förmiddagen. Vid lunchtid tog vi en promenad till sopcontainern och sedan till närbutiken där matte skulle hämta ut ett paket.



På väg med sopor men som vanligt glömde matte någonting så att hon fick gå in igen....




Vi hinner inte ens fram till containern förrän himlen öppnade sig och det började ösregna. Vi blev minst sagt genomblöta. Matte hade bara t-shirt och skinnväst, tunna byxor o sandaler  på sig. Ovädret kom så plötsligt. 

Matte hade sett när de presenterade väderprognosen på TV4 i morse. De sa att det skulle vara sol på tre platser i landet idag och överst av dem stod Nynäshamn men de sa aldrig hur länge för det var inte lång stund vi såg till den.







Här står jag utanför butiken och väntar på att matte ska komma. Det regnar lite för mycket tycker jag..



Det doftar gott från pizzerian intill så nu blir jag hungrig också












Det blev aldrig någon långpromenad för oss för matte fick alltmer ont i halsen och kände sig febrig igen så vi tog bara kortare rundor mellan regnskurarna.














Robban har skickat några bilder på Albin från Kungsör. Det tycks gå riktigt bra. Han har både ätit och sovit. Han har hälsat på alla och vill bli klappad hela tiden.



Ut på promenad....



...för att kolla på omgivningarna










Inget fel på aptiten. Skönt! Matte var mest orolig över att han inte skulle få ro till att äta för han är mycket känslig för störningar i bostaden och runt matskålen när det är matdags..















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar