"Twingly statistik"

onsdag 6 juli 2016

Positivt besked....puh, så varmt





Chansen att jag skulle hitta ett korvträd på morgonen var ju minimal men lika bra att kolla ändå. Jag blev förstås besviken...













Det blir ett långt dygn för Robban. Klockan nio i morse var han hos sjukgymnasten. Det var sista besöket hos honom. Han skickar honom vidare till Friskis & Svettis som ligger i samma byggnad. Han ska börja träningen där i nästa vecka och då är sjukgymnasten med första gången för att visa vilka övningar han ska göra.

Därefter gick vi en långpromenad innan Robban var tvungen att åka. Jo, han hann käka rabarberpaj med vaniljglass innan han drog iväg. 




Han hade tid kl 14 hos överläkaren som opererade honom på Karolinska. Robban blev friskförklarad och det var ju verkligen ett positivt besked. Operationen hade lyckats över förväntan bra. Nu kommer nacken att överleva din livstid sa läkaren. Han har tre skruvar och en platta inopererad i nacken. Han sa att Robban måste ha mycket bra läkkött. Nu kan du ta vilket jobb som helst men det ska vara rörligt och inte för mycket stillasittande, sa han också. Att han kör bilbärgare var ett idealiskt jobb.

Dessutom är det mycket viktigt med den fortsatta dagliga träningen.










Robban skulle börja jobba kl 17 men eftersom han inte hann hem emellan så började han passet direkt i stället. Han har nattpass med bilbärgaren fram till klockan sex i morgon bitti. Då går han direkt på att jobba på servicebilen hela dagen så han jobbar ända tills i morgon kväll.


Bärgningsbilen blev ju bestulen på dollyhjulen (måste användas när vissa bilar ska bärgas) igår. De kostar 16 000 kr så det är ju inga billiga grejer.. Nu fick det hela ett både dramatiskt och positivt slut. 

Robbans arbetsgivare luskade runt lite och fick nys om att dollyhjulen kunde finnas i ett av Stockholms södra förorter så han åkte dit och mycket riktigt satt de på en bärgningsbil där. Han blev riktigt dåligt bemött och blev även hotad av bärgaren som hade en kompis med sig. Först sa han att han hade köpt dem på Blocket och sedan att han hade hittat dem!!!!

Arbetsgivaren ringde efter polisen som kom. Nu hade de tur att Robban hade bilder på de mycket speciella dollyhjulen som han skickade över så att polisen kunde se att det var de stulna. Karln fick två alternativ av polisen. Antingen lämnar du tillbaka dem frivilligt eller så beslagtar vi dem nu. Han hade alltså inte mycket att välja på. 


Robban hämtade upp dem hos arbetsgivaren på sin väg till Karolinska idag så nu kan han jobba utan problem igen. 

Inom alla branscher finns det oseriösa företag så det gäller att se upp med vem man anlitar..... 

Och det är också mycket bra om man tar bilder på allt som är stöldbegärligt.









Vi tog ju en promenad innan Robban åkte.....




Här sitter grannkatten och filosoferar



Väntar in Albin som har varit på toa...




...och där kommer han i full fart




Plötsligt slängde han sig ner för att kolla i gropen





Alltså, det var bra varmt




Robban fick samtal från jobbet så vi blev stående ett tag. Det var skönt i skuggan....



Matte var och hämtade ut en bok som hon hade skickat efter




Jag höll mig i skuggan, puh så varmt det är...Tack o lov kom matte snabbt ut igen...



På hemvägen passerade vi Timo som låg på samma ställe som igår. Albin fick ett kort frispel och då vände kloka Timo ryggen till. Han gillar inte hundar som uppför sig illa...














Albin satt på balkongen och väntade på oss när jag var ute på rastrundan innan kvällsmaten. Han hade redan gjort sin runda..Vi speglar oss i fönstret på lokalen under oss....















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar