"Twingly statistik"

måndag 1 november 2021

Bilturer.....promenader....allergi....

 


Idag har vi åkt bil igen och det två gånger. Först åkte vi till Eskilstuna för att hämta ut ett paket på DHL-terminalen.



Robban tar ut oss från bilen medan matte går in för att köra ut elrullstolen. Att Robban kunde vara ledig berodde på att hans kompis, Janne, kunde hoppa in och jobba åt honom.



Det var länge sedan som vi tog en promenad tillsammans men vi slapp gå så långt tack o lov, eftersom Albin haltar till och från fortfarande..




Sedan skjutsade Robban matte till hennes husläkare. Hon var tvungen att prata med honom om sin intensiva klåda på vänster arm. Det kliar dygnet runt trots klådstillande medicin, inflammationshämmande salva och Propyless mjukgörande hudkräm. Det första läkaren säger är att matte ska ta av sig sitt armbandsur och att hon inte får använda det mer. Armen är helt sårig där klockan har suttit och det beror på nickelallergi. Matte köpte det här uret så sent som för en vecka sedan. Boetten är av rostfritt stål och det lilla nickel som finns där i ska egentligen inte påverka, men matte är ju väldigt känslig. Läkaren säger att klådan och hudeksemet beror på allergi men inte av något hon äter utan snarare kontaktallergi. Matte ska dubblera läkemedelsdosen och så ska läkaren ringa om en vecka för att se om det har någon effekt. Under tiden ska matte fundera ut vad det är som hon utsätts för och som hon kan reagera mot.

Matte har misstänkt och misstänker att det kan vara mot Iris. Katten sitter ofta i mattes knä och lutar sig då framförallt mot just hennes vänstra arm. Matte är faktiskt pälsdjursallergisk och fick den diagnosen för många år sedan. Många djur har passerat förbi under den tiden hos henne. Hon vet att hon inte tål svarta hundar och katter men den här intensiva klådan som inte vill ge med sig har hon inte upplevt tidigare. Iris är ju faktiskt 13 år och matte har haft henne sedan hon var 12 veckor gammal. Hon är i alla fall den troligaste orsaken men vi får hoppas att det inte är så. Hur som helst skulle matte tänka ut vad eller vilka ämnen hon vill allergitestas för. 









Matte har sedan tagit ut oss på både eftermiddags-och kvällspromenader




Albin undrar nog var alla skolelever är eftersom det är såt yst, men de har höstlov den här veckan...



Obligatoriska gäspandet





Och så var det min tur...Självklart ska matte prata med en granne innan vi kommer i väg



Och så var vi ner till sopcontainrarna igen. Nu var det plast och glas som skulle kastas. Vi var inte ensamma där. Det blev nästan trångt mellan alla bilar...





Vi har inte mött några hundar idag konstigt nog men däremot en massa ungdomar som åker på elsparkcyklar. Vilken fart de har och ibland står de flera stycken på en sparkcykel...





Och eftersom det är måndag så har matte gjort statistiken för förra veckan. Hamburgare, 90 gr såldes det mest av och sedan högrevsburgare. Matte räknar inte med pommes frites eftersom det säljs mest av den varje vecka.

En kvinna som är god man åt en äldre man här i stan kom in på caféet och undrade om de kunde få en matlåda hemkörd till mannen varje dag. Han hade slutat att äta helt, eftersom matlådorna som kom från kommunen var så oaptitliga både utseende-och smakmässigt. På helgerna har ju inte caféet lunchmat men han ville väldigt gärna ha hamburgare eller korv och mos då i stället. Kostnaden blir inte dyrare för mannen än vad det kostar med kommunens matlådor.

Matte tycker att det är för bedrövligt att maten ska vara så dålig och näringsfattig som kommunen levererar. Hennes tidigare granne klagade också på maten innan hon flyttade till äldreboendet och hon var då inte speciellt kräsen av sig..











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar