"Twingly statistik"

måndag 8 november 2021

Skönt väder men kallt....is i magen

 


Albin på väg ut på sin långpromenad




Han spanar in en mindre vit lurvig hund...






...och så var det min tur. Matte glömde sätta på sig vantarna när hon var ute med Albin så hon var stelfrusen om fingrarna. Det är riktigt kallt faktiskt, men skönt eftersom solen skiner...



Det doftar riktigt gott. I någon av villorna lagar de mat, känner jag








Albin fick ge sig iväg på en långpromenad på eftermiddagen också...




Här hör han en hund skälla på andra sidan om fotbollsplanerna...








Jag fick också en längre promenad. Matte säger att man ska passa på att vara ute när det är skönt väder....Vet inte om jag håller med?




Det här var riktigt intressant. Jag hade lite svårt att slita mig därifrån





I morse ringde mattes läkare till henne och undrade hur det var med klådan och medicineringen? Matte sa att det kliar inte oavbrutet dygnet runt nu men det kommer i skov. Matte somnade vid 23-tiden igår och vaknade två timmar senare av en intensiv klåda. Efter många om och men somnade hon om, men vaknade sedan tidigt i morse av att det kliade ännu värre. Hon tog sin klådstillande medicin och smörjde in armen med den starka kortisonsalvan, som bara får användas en gång/dagen. Det var osäkert om matte kunde använda den överhuvudtaget eftersom hon inte tål kortison men hon smörjer bara in pyttelite varje gång och ännu så länge har det funkat, peppar, peppar... 

Läkaren sa att matte troligen har utvecklat allergi mot något nytt ämne men han sa att det inte kunde vara katten, för då hade klådan inte bara varit på vänster arm. Vilken tur för Iris, som nu kan fortsätta att sitta i mattes knä.

Frågan är nu bara vad? Matte har använt samma tvättmedel i åratal. Sängkläderna är också gamla, liksom kläderna hon använder. Hon har banne mig ingenting som är nytt och det kunde inte vara något hon äter, för då hade inte bara armen utan hela kroppen reagerat.

Läkaren förstod ju att det var jobbigt men du får ha is i magen och fortsätta med läkemedlen, sa han.

Matte passade på att fråga vad hon skulle göra med sitt vänstra knä, som hon troligen har fått en kraftig inflammation i. Hon kan knappt röra sig. Det går inte att böja knäet pga smärtorna. Att gå eller stå är en pina. Läkaren gav matte tel nr till deras sjukgymnastik som skulle få göra en första bedömning.

                                                                                         




Matte har varit på caféet två gånger idag och jag fick tyvärr inte följa med någon gång. Först var hon där för att hämta veckans underlag till statistiken och samtidigt lämna utskrifter av veckans "Dagens lunch". Då drack hon te och åt en glutenfri chokladkaka. När hon sitter där kommer massor av skolelever in för att käka. De flesta köpte pommesbägare. Till det drack de saft som de inte behöver betala för. Lena ställer fram en karaff med saft och så får de dela på den.

Senare åkte matte dit när statistiken var klar. Då blev hon bjuden på te och blåbärspaj. Då var det lite lugnare i caféet.

Idag levererar de första "Dagens lunch" till den äldre mannen som har sagt upp kommunens matlådor. Han vill dock inte ha maten förrän kl 18.00, sen lunch kan man tycka. Robban kör dit den. Idag var det stekt falukorv med stuvade makaroner. Hoppas verkligen att han får aptitten tillbaka nu. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar