"Twingly statistik"

söndag 5 december 2021

Glömska och strul......promenader....korv

 


Oj, vilken strulig morgon det blev. Matte klädde på sig sina ytterkläder och körde ut elrullstolen. Sedan gick hon in för att hämta mig. När hon skulle sätta på mig täcket och selen så blev hon tvungen att ta av sig magväskan, så att hon kunde böja sig ordentligt. Magväskan har hon alltid på sig på våra promenader. Ja, vad händer? Jo, matte glömde sätta på sig väskan igen så när vi kom ut och hon skulle ta fram startnyckeln till elrullstolen så upptäcker hon att hon har glömt att sätta på sig väskan igen, som hon förvarar nycklar och mobilen i. "suck". Där står vi och kan inget annat. Matte kommer inte in igen eftersom porten är låst och det är porttelefon. Hon ville inte ringa på hos någon granne eftersom det var tidig  söndagsmorgon och matte inte känner dem så väl. Först väntade vi på att en av grannarna längst upp skulle komma för han brukar alltid ta en morgonpromenad mellan 8-9 men icke. Matte gick med mig till gaveln på huset så att jag kunde kissa. Efter ytterligare någon halvtimme ser matte att det lyser på caféet. De har ju sovmorgon och öppnar inte förrän 11.00 men hon förstod att någon var där och städade. Matte och jag gick dit, men matte har ju svårt att gå utan kryckor och jag hade bråttom för jag trodde att jag kunde få en korv, så matte blev väl något irriterad på mig. Matte hade sådan tur så att det var Lena som var där och hon har en extranyckel till oss, så matte kunde till slut komma in och hämta sin magväska och vi kunde ta vår morgonrunda, starkt försenad.

Jag blev himla besviken över att jag inte fick någon korv av Lena..



Det var -7 idag också men det blåste mycket hårdare och så kom det lite fler snöflingor än tidigare.....





Trots att klockan var runt 10.00 så hade inte Albin någon större brådska ut




Väl ute så håller han koll på precis allt. Här var det en karl som stod och skrapade rutorna på sin bil



Albin fick vänta en stund medan en hundägare  med två hundar, en schäfer och en rottis kom iväg en bit..Matte ville inte utmana ödet...







Där springer den vita katten som liknar Leo...





Jag hörde ett väldigt mysko ljud. Undrade vad det kunde vara? Matte tyckte också att det lät konstigt men det blev tyst ganska så snabbt







Albin spanar. Han trodde nog att det var en hundägare med en liten hund han såg men det var ett litet barn...



Till Albins besvikelse hade de mötande ingen hund med sig nu heller...










Lena ringde medan matte och jag var ute. Hon hade köpt en burk honung till matte av en lokal biodlare, så vi stannade till vid caféet. Matte fick honungen och äntligen fick jag en korv.




Idag har matte varit riktigt glömsk. Nu upptäckte hon att hon har glömt att köra in elrullstolen. Hoppas nu att det finns något batteri kvar när vi ska ut. Det dras ur snabbt i kylan.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar