"Twingly statistik"

måndag 20 december 2021

Tidigt....råkallt....klappa hunden...Iris...konsert

 


I morse steg vi upp redan strax före sex och jag var ganska så trött då. Matte och Robban skulle vara hos frissan i Arboga kl 07.30, för det var den enda tiden som fanns trots att de bokade sist de var hos henne för drygt någon månad sedan.



Tyvärr var det sista gången de kunde besöka salongen, eftersom Maggan ska stänga den nu vid årsskiftet efter 44 år. Hon började jobba där sex år innan hon övertog den, så i 50 år har salongen varit som ett andra hem för henne. Hon har faktiskt tillbringat mer tid där än i hemmet, för arbetsdagarna har varit mycket långa till sent på kvällarna och stamkunderna väldigt många. Det blir mycket svårt för matte att hitta en lika kunnig, skicklig och noggrann frissa. 

Matte hade köpt en flaska rödvin till henne och kunden efter kom också med vin, så innan den här dagen är slut har hon nog fått många flaskor gissar matte....





Det var riktigt råkallt ute idag, -2 grader men det blåste riktigt kallt



Lite vitt på marken var det bitvis men man kan inte kalla det för snö direkt....



Till Albins besvikelse har de inte mött en enda hund idag. Däremot mötte de en skolklass. "Får jag klappa hunden"? frågade ett par elever. Matte säger alltid nej om det är flera barn/ungdomar som frågar eller om något barn kommer framrusande och frågar när det gäller Albin. Han känner sig osäker inför dem. Ett ensamt barn som frågar och uppträder lugnt och fint är helt okej 

När det gäller mig säger hon alltid nej för hon vet att jag inte gillar det. Sedan kan det hända att någon snäll äldre dam bjuder mig på godis och då är det helt okej.






Undrar vad det är som pågår? Verkar som ett par grabbar bråkar med varandra..De lugnade ner sig när vi närmade oss






När alla helger är över ska matte boka tid på djurkliniken så att de får göra en hälsoundersökning på Iris. Hon sover mest hela dagarna och har ändrat sitt beteende, främst kvällstid. Hon verkar dock inte ha ont någonstans när man klämmer och känner på henne. Iris blir 14 år i mars och hon har aldrig varit sjuk.



Matte var över till caféet för att träffa Lenas lilla 3-åriga barnbarn och överlämna en julklapp till honom. Han var där med sin pappa och käkade "dagens" som var korv Stroganoff. Pojken får inte vara på förskolan denna vecka för att det går magsjuka där. Han har ju diabetes 1 och det är inte bra om han får kräkningar och diarréer, eftersom det är svårt att justera insulindoserna då. Han och hans far ska åka ner till västkusten i morgon för att fira jul med hans farföräldrar. Han är så himla gullig och förståndig. Han tackade matte flera gånger för julklappen. Han tyckte dock att det var lite jobbigt att behöva vänta ända till julafton innan han får öppna den.

Och matte har som varje måndag räknat och fört statistik över föregående veckas försäljning






I kväll ska matte se nästa julkonsert här i vardagsrummet. Hon har köpt biljett och ska streama Gustaf och Viktor Noréns julkonsert från Leksands kyrka. De är så otroligt duktiga och  musikaliska, tycker matte.

Matte hade lite beslutsångest för hon hade tänkt streama Thomas diLevas konsert som också sänds i kväll men valde bröderna eftersom hon tidigare har varit på många av diLevas konserter







1 kommentar:

  1. Härligt för Frissan att gå i pension men inte kul för Er Svårt att hitta en ny min frisör jag haft sedan vi flyttade hit gick i pension för 8 år sedan o nästa fick en stroke i våras men frissan Malin i byn tog in mej som kund fast hon har fullt Tacksam för det Skönt bli lite julfin Bosse o Elton blir ofta klappade av skolbarnen de gillar det för Husse smugglar till barnen leversnittar att ge och barnen har tom lärt blyga Elton vacker tass GOD JUL till ER alla

    SvaraRadera