"Twingly statistik"

fredag 17 december 2021

Promenader....sol...gräsänder...


Albin kollar in en liten vit hund som studsar fram och tillbaka eller han går mest på bakbenen...




Och där framme går en annan liten vit dvärghund. Den går mer normalt med sin husse..






Jaha, så var vi vid sopcontainrarna igen och vi var inte ensamma där



+2 grader men det känns kallare trots starkt solsken






Vi tog eftermiddagspromenaderna runt 16-tiden. Albin stirrade länge frågande på städerskan eller lokalvårdaren heter det visst som städar i skolan. Till slut vinkade hon åt honom...



Det här var intressant....








 Både matte och jag blev förvånade när vi fick syn på en stor flock med gräsänder





Innan matte tog våra eftermiddagspromenader åt hon "Dagens lunch" på caféet, ugnsbakad fläskfilé med hasselbackspotatis, sås och sallad. Jättegott, sa matte att det var. Matte var där vid 15-tiden då lunchen var slut men Robban hade sparat mat åt henne. Det var tur för de slog rekord idag på antalet sålda luncher...




Matte har nu läst "Löpa varg" av Kerstin Ekman. Hon debuterade 1959 som deckarförfattare och valdes in i Svenska Akademien 1978 och lämnade den 1989. Hon har erhållit ett flertal stora litterära priser.

Romanen som är mycket välskriven handlar på ytan om jägaren Ulf och hans möte med en varg, men boken rymmer också frågor om ånger, minnen och människans förhållande till det vilda.

Ulf har varit en effektiv människa i livet, planerat för modernt skogsbruk, varit ledare för ett jaktlag med ansvar för avskjutning av vilt enligt gällande regler och normer. Nu på ålderns höst har han börjat omvärdera sitt tidigare liv, en varg har visat sig för honom en tidig morgon i skogen och rört vid hans hjärta. 

En mycket välskriven bok om en gammal jägares tankar och handlingar. Denna bok är mycket läsvärd.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar