"Twingly statistik"

lördag 21 december 2019

Äntligen!....körigt...busiga Leo


Nu kan jag äntligen slappna av för nu är matte hemma igen. Hon har legat på sjukhus hela veckan och jag har saknat henne jättemycket även om Robban har varit jättesnäll och har bott hos oss.

I måndags morse fick matte en akut tid hos sin husläkare då hon hade haft svår andnöd hela helgen.. Ett flertal prover togs och sedan skickade läkaren henne vidare till akuten på Köpings sjukhus. Där fick hon behandling och ta samma prover igen. Matte blev liggande på akuten hela dagen och vi hundar i bilen på parkeringen. Robban tog förstås ut oss på promenader emellanåt. På kvällen blev matte inlagd på avdelning. Läkaren var tvungen att sätta in kortison som matte är överkänslig mot men det fanns inget alternativ. Hon har legat för övervakning och behandling hela veckan. Hon har en mycket besvärlig inflammation och har fått en alldeles ny medicin. Tre olika kol/astmaläkemedel + kortison i samma inhaleringspump som ska inhaleras morgon och kväll samt kortisontabletter som hon ska äta fram till och med 26 december. Dessutom har hon Buventol (astmamedicin) som hon tar vid behov och det blir ett par ggr både natt och dag. Till detta Mollipect hostmedicin. Problemet med kortisonet är att mattes blodtryck stiger och blir skyhögt så nu är det dubbla blodtrycksmediciner också men trycket är för högt ändå.





Robban har haft en körig vecka. Matte tyckte att det kändes trist att han inte kom iväg på Ålandskryssningen som han, Lena, hennes bror och hans sambo skulle åkt på i onsdags. Nu kunde Lenas äldsta dotter hoppa in med kort varsel och åka i stället för Robban men tråkigt för honom förstås nu när Lena för en gångs skull kunde få ledigt i två dagar.. Robban var ju tvungen att passa oss hundar och katter samt utfordra deras katt, sköldpadda och fiskar. 

Dessutom har han varit på sjukgymnastik på samma sjukhus som matte låg på och på läkarbesök hos sin husläkare i Arboga samt hos sin ortoped i Västerås.

Det visade sig att han har alldeles för högt kolesterol och alldeles för lågt med B12. Läkaren sa att kolesterolet är ärftligt och har inte så mycket med kosten att göra. Han hade haft en patient som varit vegetarian i 40 år men hade haft skyhöga värden av kolesterol ändå. Läkaren frågade Robban om han drack kaffe? Ja, ungefär en stor termos om dagen. Fortsätt med det sa läkaren för det är bara bra för kroppen.

Eventuellt måste de operera Robbans axel för den läker inte alls som den ska fick han höra från ortopeden. Trots pågående behandling och mycket svår smärta så bråkar Försäkringskassan och vill utförsäkra honom om två veckor. En mycket otrevlig och oförskämd handläggare ringde honom häromdagen och menade på att det var nya regler nu. Handläggaren sa att han måste gå till Arbetsförmedlingen. Robban frågade då om hon kunde ge tips på jobb där man inte måste använda armarna. Det var inte hennes ensak men det finns det säkert, svara människan....."suck".. Den förra handläggaren (trevlig) sa att han blir utförsäkrad i mars -20









Leo matvägrade de två första dagarna som matte var borta men sedan piggnade han tydligen till för han har skrikit efter mat som han brukar men han har också fört ett herrans liv på nätterna. Han har öppnat varenda dörr som han har kommit åt och rivit ut grejer på golven. Protest kanske? Det är egentligen bara matte som han tyr sig till.




Livliga Iris har varit betydligt lugnare så hon har mest sovit både dag och natt.










Idag har vi också gått våra promenader i trist grått väder och nu regnar det igen...



Där borta kommer en stor svart hund som jag inte har sett tidigare




Albin var jätteduktig. Han kollade bara på hunden....








Matte har läst Vargen av Katarina Wennstam, en favoritförfattare. Wennstam jobbade i 10 år som kriminalreporter på SVT innan hon hoppade av och började skriva böcker och de handlar främst om mäns våld mot kvinnor. Böckerna är spännande, välskrivna, lättlästa och väldigt viktiga då de är aktuella och speglar verkligheten. Hon håller även föreläsningar. Denna bok ingår i serien om polisen Charlotta Lugn och advokaten Shirin Nouri. Bitvis är den här boken väldigt ruggig och otäck, framför allt då det gäller grovporren och våldet. En sund person kan inte i sin vildaste fantasi förstå att kvinnor får utstå detta...Så hemskt!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar