"Twingly statistik"

tisdag 13 september 2022

Omväxlande väder.. dålig hundägare .

 


I morse och på förmiddagen regnade mer eller mindre hela tiden. Sedan har det varit återkommande korta men kraftiga skyfall. Inte kul alls...Blev ganska så blöt under morgonrundan..


...men ännu värre på förmiddagspromenaden som blev betydligt kortare än vad matte hade tänkt sig och ingen blev gladare än jag..




Albins promenad blev också kortare och det hade inte han heller någonting emot, eftersom det blåste kraftigt också...







Matte tog bild på den fina regnbågen från köksfönstret





Det blev en sen eftermiddagspromenad. Vi ville undvika de kraftiga regnskurarna och tack o lov klarade vi oss runt..


Framför oss går en yngre man med en liten valp eller unghund. Hunden kutar runt, till höger och vänster, fram och tillbaka. Karln sliter och drar i kopplet. Då de stannade för att kolla på fotbollsmatchen som pågår, ville hunden fram till mig. Karln blev jättearg. Så behandlar man inte hundar och absolut inte valpar eller unga hundar. Den ägaren kommer att få problem. En del människor ska inte ha djur...






Albin fick en sen långpromenad och det var fortfarande uppehåll i regnandet...




De fick ett par hundmöten. Albin skötte sig utmärkt bra varje gång.....







Matte hämtade en biljett till författarmöte med Emelie Schepp på vårt bibliotek. Matte gillar hennes deckarserie. Hon har läst alla böckerna utom den sista som hon har reserverat.



Man fick en bok gratis. Matte valde den första i serien, om det är någon som inte har läst den. Hon rekommenderar att man börjar med den första boken och sedan läser böckerna i följd,  för att lära känna huvudpersonerna och en del händelser bättre.

Handlingen utspelas i Norrköping, där en chef på Migrationsverket hittas mördad i sin villa. Mordet verkar planerat men de enda spår man lyckas säkra är handavtryck från ett barn. När så en död pojke hittas intill mordvapnet på en strand skruvas tempot upp och blir en kamp mot klockan. Åklagare Jana Berzelius utses som förundersökningsledare och när hon inser att pojken har ett namn ristat i nacken blir fallet med ens personligt och verkar höra ihop med de mardrömmar hon har haft sedan barndomen.
Det är en bra och spännande bok som matte varmt rekommenderar, ja hon rekommenderar hela serien.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar