"Twingly statistik"

söndag 11 september 2022

Promenader...val....strul

 


Vi tog morgonrundan strax efter åtta i morse


På hemvägen stannade vi till vid vallokalen i skolan här intill. Matte skulle rösta. Allt var bra ordnat, även om matte tyckte att de borde haft två bås med valsedlar istället för ett. Nu drabbade det inte matte eftersom hon hade med sig valsedlar, men folk fick vänta tills varje person hade plockat åt sig sina valsedlar. 


Nu var vi där tidigt och jag tror att de flesta av områdets  hundägare var där med hundar i olika storlekar, allt från en liten Bichon frise´ till en stor Berner sennen



Briarden är ute på sin tomt, vilket Albin upptäckte på en gång...





Matte har en TV i köket. I morse kollade hon på YouTube. När hon sedan skulle stänga av TV:n så gick det inte. Ingenting funkade. Det slutade med att hon fick dra ur kontakten.



Sedan strulade spisen. Matte bakade kokostoppar och det gick bra men när hon sedan skulle smälta choklad över vattenbad, så funkade inte spisplattorna. Självklart trodde matte att någon säkring hade gått men så var det inte och det är inte första gången det händer. Nu skrev ju matte igår att tekniska apparater kan strula vid fullmånen, så hon blev inte så jätteförvånad, men hon tycker att det räcker med att hon har stopp i diskhon också.

Efter många om och men fick hon igång en spisplatta, så hon fick till slut chokladen smält. Matte har ingen micro och hon vill inte ha någon.




En mycket intressant doft tydligen




Det har varit riktigt skönt väder idag, 16 grader, sol och nästan vindstilla..



Här fick Albin gå i slow motion en bra bit. Rullstolsburen med sällskap i bredd blockerar gångvägen  




Fotbollsmatcher på gång på flera planer...



Här måste vi se oss för innan vi går över vägen





På eftermiddagen tyckte tydligen Albin att det var för varmt. Promenaden blev betydligt kortare än vad matte hade tänkt...




En bit smörgåstårta

Caféet har erbjudit en bit smörgåstårta + kaffe/te till specialpris idag på valdagen, söndagen 11/9  =  90 kr. 

När matte åkte dit med kokostopparna som hon hade bakat, fick hon höra att det hade varit väldigt populärt. Lena gör alltid så stora bitar, så folk hade bett om en doggybag. De orkade helt enkelt inte äta upp hela biten. Överhuvudtaget får matgästerna alltid mycket stora portioner av Lena..

Idag stänger caféet kl 17.00, då caféet är abonnerat i kväll av Moderaterna i kommunen, då de ska ha valvaka där. Caféet har införskaffat en vägg-TV till uterummet.

Det blir en lång dag för Lena och Robban framför spisen och stekhällen. M vill ha både mat och senare kaffe med dopp.



Matte har kollat på derbyt Hammarby - Djurgården som slutade 0 - 0 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar