"Twingly statistik"

tisdag 20 september 2022

Promenader....haltar...korv...övervikt

 



Det var ett himla liv på ett par fåglar i morse. Vet inte vad de pysslade med egentligen? 

Är ute på morgonrundan. Jag haltar på höger framben sedan igår eftermiddag. Matte har böjt och klämt och känt men förstår inte orsaken. 




Långt där borta går Berner sennenhunden, så nu blev det lite mer fart på Albin som gick och drog benen efter sig...




Albin har tydligen hittat en riktigt spännande doft...


Här kikar han runt busken på två katter. Den ena försöker jaga fåglar medan den andra sitter stilla och filosoferar....





Här står jag och väntar på att Robban ska komma ut från caféet med en korv till mig.Jag var så upphetsad så jag skakade... Matte ville att Robban skulle kolla om trampdynan var okej. Det är ju så mycket glassplitter överallt. Han hittade inte heller någonting ovanligt. 


Det har inte blivit några långpromenader för mig idag och de saknar jag inte alls...Matte säger att jag ska vila i en vecka för att se om hältan försvinner...




Matte var hos frissan kl 13.00 och klippte sig. Robban var hos samma frissa i morse och det var verkligen välbehövligt. Hans hår växer verkligen som ogräs.



Matte åkte till caféet för att be Robban kolla på hennes mobil som strulade med uppkopplingen. Där fick hon hoppa in och plocka disk. De hade haft många matgäster och "Dagens" såldes snabbt slut. Det serverades "Falska Wallenbergare" och den rätten var tydligen väldigt god. Matte hittade receptet på Jennys matblogg" för ett tag sedan.
 
Dessutom fick matte skriva in beställningar från små lappar till  de formulär som hon har gjort och sitter i en pärm. Det blir lättare att hålla ordning på det hela då. Caféet får återkommande beställningar på smörgåstårta bl. a

Dessutom beslutades att caféet har öppet 10-20 på måndagar - torsdagar, kl 10-21 på fredagar - lördagar och kl 11.00 - 18.00 på söndagar, från 1 oktober. 





Albin såg lite orolig ut men matte förstod inte varför för det var helt tomt runt omkring dem..



Framför Albin går en kraftigt överviktig liten hund. Inte kul att se, eftersom den hade svårt att röra sig. Den såg inte så himla gammal ut heller. Hundägarna hade tydliga besvär med att gå de också...Matte har inte sett dem tidigare...




Jag fick en mycket kort rastrunda på eftermiddagen och det är jag tacksam över





Iris spydde alldeles nyss och som vanligt på mattes sovrumsmatta och på flera ställen förstås.. Kommer ihåg Leo, när han skulle spy och han gjorde det oftare än Iris, så sprang han alltid i full fart in i duschrummet och spydde i kattlådan. Så duktigt gjort!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar