"Twingly statistik"

tisdag 14 september 2021

Fruktansvärt arg...tandstensbeh.

 



Vi tog morgonrundan strax före kl 06.30, eftersom Albin skulle vara på djurkliniken en timme senare. Och vad hände då? Jo, plötsligt kommer en stor svart lösspringande blandrashund rusande mot oss. Jag såg genast att Albin blev skraj, så jag ställde mig framför honom och högt och tydligt visade jag vad jag tyckte om detta beteende. Jag kan låta riktigt arg om det behövs och visade tänderna mot angriparen gjorde jag också. Han stannade och jag såg hur osäker han blev. Paret som äger hunden kom, mannen tog sin hund medan kvinnan stod en bit ifrån oss med deras andra hund, en vinthund som såg helt skräckslagen ut. Inte ett ord sa ägarna om händelsen. De kunde ju åtminstone be om ursäkt vad gäller deras hunds framfart, men inte ett knyst från någon av dem.

Robban sa att han aldrig har sett mig så arg tidigare....






Robban kom hit och tog ut oss på en kvällsrunda för en stund sedan. Albin är fortfarande vinglig och vimmelkantig efter narkosen och kunde knappt lyfta benet när han skulle kissa. Han har sovit sedan han kom hem från djurkliniken och har lagt sig nu igen för natten. Matte ställde in lite mat till honom, ifall han skulle bli hungrig. Han har ju inte ätit sedan igår.

Han har tagit bort all tandsten, så nu är han fin i munnen. Han slapp dra ut den trasiga tanden. Enligt röntgen kan mer karies vara på gång. Inte ovanligt på äldre hundar, enligt veterinären. Tyvärr kunde inte tumören under ögonlocket eller knölen på bröstet avlägsnas, eftersom den veterinär som skulle utföra den operationen är sjuk. Matte tycker nog att de kunde ha meddelat det innan för matte vill inte utsätta Albin för narkos alltför ofta. 5900 kr kostade tandstensbehandlingen med röntgen och det får man ingen ersättning för från försäkringen. Hur som helst fick Albin jättemycket beröm för att han hade varit så lugn och duktig. 

Jag fick höra att han hade fått en massa godis innan hemfärd medan jag satt i bilen och väntade. Så himla orättvist!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar