"Twingly statistik"

onsdag 22 september 2021

Promenader...högljutt....höstdagjämningen...






I morse skjutsade Robban matte till husläkaren. Vi fick åka världens omväg eftersom de asfalterar E20 mellan Kungsör - Arboga. 

Matte har ju stora problem med sitt blodtryck som rusar i höjden stup i ett, trots blodtrycksmedicin. Hon har två olika läkemedel som hon inhalerar för sin astma och KOL och som hon tar morgon och kväll. Matte har misstänkt att det är ett av dem som påverkar blodtrycket, eftersom den innehåller kortison som hon är mycket känslig mot. Sedan en vecka tillbaka har hon därför låtit bli att inhalera det läkemedlet på kvällarna och blodtrycket har då varit mer stabilt och inte så högt, däremot har hon då förstås fått mer slembildning. Hon hade med sig blodtrycksstatistiken för september månad till läkaren. Han sa att lungorna är så viktiga organ så hon får inte utesluta det läkemedlet och framförallt inte nu inför vintern. I stället ordinerade han en medicin som ska lugna hjärtat, så tryck och puls inte ska bli så högt. Vi får hoppas att det hjälper.



Robban följde med in och väntade i väntrummet. Det visade sig att han kände igen flera av läkarna från akuten i Köping, sedan han själv jobbade där. Matte visste att hennes läkare jobbar där men det gjorde tydligen övriga också. Hur som helst så är mattes läkare otroligt kunnig och noggrann och dessutom otroligt trevlig. Det ryktet har han på sjukhuset också.








Matte förstår att Albin reagerar på de högljudda skoleleverna. Ljudnivån är verkligen hög. Begriper inte varför de skriker så?




Bäst att kolla om det kommer någon?



Här var det gott och fräscht gräs....






Och så var det min tur att ta förmiddagspromenaden....


Självklart skulle matte kasta förpackningar idag också. Det tar aldrig slut...






Dags för eftermiddagspromenad. Det är riktigt skönt väder trots att det blåser




Matte stannade till då det kom en schäfer och en rottweiler som skulle passera förbi på trottoaren framför dem. Albin kollade intresserat...






Det kommer en kvinna med tre cocker spaniels. De vek av åt annat håll när hon fick syn på mig...





Jag känner nog att Albin har varit här......




Jaha, dags för skolelever att åka hem nu...







Det är höstdagjämning, dag och natt är lika långa men nu går vi mot den mörkare årstiden.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar