"Twingly statistik"

måndag 20 september 2021

Promenader....asfalt....statistik....halvåtta...

 




Idag har jag gått promenaderna före Albin. Det brukar vara tvärtom annars...



Man kan ju undra om asfalten tog slut, eftersom de bara har asfalterat hälften av det som skulle åtgärdas...Det finns massor av sådana här bitar med grus på gångvägarna som ska asfalteras men det går i snigeltakt. Lite här och lite där. Det värsta är att på många ställen är det höga kanter som är svåra att komma fram på med elrullstol. Det går ju an där det finns gräsmatta intill som man kan köra ut på men det finns inte överallt...






En anledning till att jag fick gå ut före Albin var att han inte visade minsta intresse när matte ropade på honom från hallen...



Han blev nog lika förvånad som matte över att pensionärerna spelade boule idag. Det gör de annars bara på tisdagar och fredagar...




Albin fick beröm av matte för att han inte alls brydde sig om en liten dvärghund som ilsket skällde ut honom...






Vi är utanför Lenas café. Matte skulle lämna in statistiken från förra veckan. Som vanligt blir hon förvånad över att folk äter så mycket pommes frites. För övrigt är högrevsburgarna klar etta med 90 grams hamburgare strax därefter. Matte blev lite full i skratt när hon läste en beställning av en hundägare som skulle ha en Bamsekorv till sig själv och en 90 gr lättstekt hamburgare till vovven.

Tänk om matte kunde beställa det till mig också...men jag ska inte klaga för Lena kom ut med en korv till mig idag också...Så gott!








Och så några grässtrån igen




Idag var inte damerna på demensboendet ute. Det var säkert för kallt. Det var 10 grader men det blåste kalla vindar. Matte var helt stelfrusen efter Albins eftermiddagspromenad..








Det var länge sedan matte kollade på "Halvåtta hos mig" men i kväll ska hon göra det, eftersom hon känner kvällens värdinna, Pernilla, ja, det gör jag också för hon är receptionist på Arboga djurklinik som vi brukar besöka. Pernilla är jättetrevlig och mycket snäll. Hon har tidigare medverkat i SVT:s program "Vem bor här"? Hon har så himla häftig och annorlunda inredning i sitt hem och massor av prylar. Det mesta inköpt på olika loppisar.

Hon berättade för matte att det var ingen dans på rosor precis vad gäller inspelning av programmet. De började 07.30 och var inte klara förrän vid två på natten. Dessutom är det svårast och mest nervöst att vara först eftersom hon inte känner någon av de andra deltagarna. I slutet av veckan har de ju lärt känna varandra, så då lättar ju stämningen mer. Programmet är mer uppstyrt än vad hon trodde. Inte vet hon heller hur de har klippt ihop det hela, så vi förstår att hon är nervös. Vi håller tummar och tassar att det går bra.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar