"Twingly statistik"

tisdag 7 september 2021

Promenader ...tänder.. ekollon...nymåne

 



Albin är ute på förmiddagspromenaden. Riktigt skönt väder även om det är ganska så blåsigt men det är varma vindar...



Och som vanligt finns många intressanta dofter längs med vägen









Och så var det min tur att gå ut....En högljudd A-traktor passerade precis förbi




Full fart på förskolebarnen. De är också onödigt högljudda...







Sedan var matte iväg till tandläkaren för att laga framtanden där en bit lossnade för drygt en vecka sedan. När röntgen gjordes upptäckte tandläkaren att det höll på att lossna en bit på tanden bredvid också, så hon fick laga båda två. Enligt tandläkaren är det förslitningar som gjort att biten har lossnat. Matte ska inte äta hårda morötter, äpplen päron o likn för då kan fyllningarna lossna. Det är inte billigt att gå till tandläkaren för människor heller precis. För fyllning av två ytor på framtänderna + en röntgenbild fick matte betala 1827 kr och då fick hon ändå 600 kr i tandvårdsbidrag. Matte tar aldrig någon bedövning eftersom hon inte tål det..Det gick bra ändå...





Matte hann precis ut på torget innan äggtanten slog igen när hon kom hem. Hon köpte ägg, honung och lingon....







Direkt därpå fick Albin komma ut på en promenad igen och som vanligt gäspar han stort emellanåt..




...och sedan jag. Skolan slutar för dagen ser jag för nu kommer skolbussarna



Ekollon faller ner på marken. Lite knöligt för matte att åka på. När jag kom till matte år 2013, så ville jag gärna äta ekollon men det fick jag inte för de är giftiga..

Varje höst rapporteras om hundar som förgiftats av ekollon. Frestelsen blir för stor för många hundar men problemet är att ekollon innehåller stora mängder av tannin som djur är mycket känsliga för. Det gäller även hästar och boskap. Tannin är frätande och kan orsaka inflammation i mag-tarmkanalens väggar samt skada njurar och lever. Det finns ingen medicin mot ekollonförgiftning utan behandling mot magsmärta, förstoppning eller diarré är det enda som står till buds. Särskilt giftiga är omogna ekollon som djur dessutom kan bli beroende av.






Det är nymåne i Jungfruns tecken och det tecknet står för arbete, rutiner och hälsa. Nymånen står alltid för nystart.
Det är bra tid att förändra sin livsstil till nya sunda vanor, att byta arbete eller att börja studera, planera för framtiden, organisera, flytta etc. Positiva nyheter och förändringar kan ske inom kort....

Tyvärr är det även vanligt att tekniska maskiner strular och se upp i trafiken!





Matte har lämnat förra veckans statistik på caféet. Herregud, så mycket pommes frites folk äter. En del elever kommer in och köper bara pommes frites med dip. Det märks vilka dagar som skolmaten inte duger. Robban frågade en kille som köpte en korv med mos om det var dålig mat i skolan igår? Ja, den var äcklig men han visste inte vad det var? Det stod att det var sej. Sej är en fisk säger Robban till killen som inte hade en susning om vad det var.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar