"Twingly statistik"

onsdag 2 februari 2022

Promenader....sopor....mat...

 


  

Matte fick ta morgonrundorna i morse för att Robban skulle tillaga "Dagens lunch", eftersom kocken fortfarande är sjuk. Det skulle serveras skomakarlåda med fisk, närmare bestämt torsk.

    


Det var en kylig morgon trots att det bara var -6 grader. Det var frost på marken och bitvis var det blankis på gångvägarna.









Förmiddagspromenaderna blev lite senare än vanligt, för matte åkte till Ica och veckohandlade först....



Hur mycket Albin än höll utkik så såg han inte till en enda hund...






Sedan var det min tur. Jag ville så gärna gå till caféet men fick inte för matte




I stället gick vi till sopcontainrarna. Matte hade massor av pappförpackningar. Hon fick knappt själv plats på elrullstolen..




Hoppas nu att vi går rakt fram, så jag slipper gå den långa omvägen till vänster. Vi gick rakt fram, tack för det!





Matte åkte minsann till caféet för att hämta en "Dagens". Så orättvist!
Skomakarlådan innehöll stekt torsk, champinjoner, bacon och potatismos och var riktigt god, enligt matte

Och vad gäller mat, så har matte dragit ner på både min och Albins matportioner. Hon påstår att vi har ökat i vikt. Inte alls kul, eftersom jag alltid är hungrig...





Matte la in en beställning på apotea vid 16-tiden igår eftermiddag och varorna kom och ställdes utanför ytterdörren redan vid 6-tiden i morse. Det måste man säga var mycket snabbt agerat. Ändå står det på deras hemsida att leveranserna kan dröja pga högt tryck.





Matte gick också in på 1177 för att förnya recept och då bl a en av sina två blodtrycksmediciner. Hon skrev att hon inte mår så bra av medicinen men måste ta den på kvällen för att inte trycket ska bli skyhögt under natten. Hon gjorde ett uppehåll med medicinen ett tag men då steg trycket jättemycket och framförallt då på nätterna. 

Idag ringde hennes husläkare och sa att han ville att matte skulle komma till honom för att kolla blodtrycket och ta en del blodprov, så nu ska hon dit nästa måndag och hade en sådan tur så att hon fick tid kl 10.00 hos läkaren. Hon ska vara hos sjukgymnasten i samma byggnad kl 09.00, så nu behöver hon inte åka extra.

Matte blev smått förvånad över att läkaren ringde för hon har fått intrycket av att han inte bryr sig så mycket och av den anledningen har hon inte bokat någon tid. Han skrev inte ut den aktuella medicinen utan enbart astmamedicinerna.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar