"Twingly statistik"

söndag 4 oktober 2020

Trist dag...dagsregn...corona...

 




Usch, vilken trist dag.....





Det har regnat hela dagen. Vi skulle gå långpromenaden innan Robban åkte till jobbet men matte kortade ner den tack o lov...





Så jag har tillbringat stor del av dagen i soffan




..och det har även Albin även om han har varit lite mer rastlös




Det har inte varit någon större fart på katterna heller




Leo har till och med missat tiden för kvällsmaten och det händer inte ofta. Han är ju så noga med mattiderna...





Matte har läst boken "Falsklarm om corona" av professorerna Sucharit Bhaki och Karina Reiss.

Syftet med boken är att förse läsarna med fakta och bakgrundsinformation, så att de kan bilda sig en egen uppfattning. 

Matte tycker att boken är bra, mycket informativ, pedagogisk och lärorik. Långt innan hon läste den bestämde hon sig för att hon inte kommer att vaccinera sig den dagen ett vaccin kommer. Det tänker inte heller Robban göra och inte ett flertal av hans arbetskollegor på sjukhuset som har diskuterat  vaccinet och som alla jobbar med covid19-patienter.

Författarna tar bl a också upp de allvarliga ekonomiska konsekvenserna som drabbar alla länder samt konsekvenser av uteblivna medicinska behandlingar, konsekvenserna för de äldre och vården vid livets slutskede samt konsekvenserna för världens fattigaste. 


Det finns två citat i boken som matte gillar vad gäller politikernas och medias roll i det hela:

"Det är lättare att lura människor än att övertyga dem om att de har blivit lurade"  Mark Twain


"Det är lättare att tro på en lögn som man hör tusen gånger än på en sanning som man bara hör en gång."  Abraham Lincoln



Om författarna:  Sucharit Bhakdi är professor emeritus och forskare med ­inriktning på mikrobiologi och infektionsepide­mio­­­­logi. Han var ­tidigare föreståndare för Institutet för medicinsk mikro­biologi och hygien vid Johannes Gutenberg­-universitetet i Mainz och har publicerat över 300 artiklar i vetenskapliga tidskrifter.

Karina Reiss är professor och forskare vid ­Christian ­Albrechts-universitetet i Kiel med ­inriktning på bio­kemi, infektioner, cellbiologi och medicin. Hon har publicerat över 60 artiklar i vetenskapliga tidskrifter.

 

Ur boken: "Luftvägsvirus är en betydande dödsorsak över hela världen och beräknas varje år ge upphov till mellan två och tre miljoner dödsfall. Många virus är ansvariga.

Nu har en ny medlem lagts till listan. Precis som är fallet vid andra virus utgör SARS-CoV-2-viruset ett hot främst mot äldre människor med allvarliga bakomliggande sjukdomar. Beroende på land och region dör mellan 0,02 och 0,4 procent av dem som fått infektionen, ­vilket är jämförbart med säsongsinfluensa. SARS-CoV-2 ska därför inte tilldelas någon speciell betydelse som luftvägs­patogen.

SARS-CoV-2-epidemin var aldrig ­någon ­epidemi av na­tio­nell angelägenhet. Tillämp­ningen av undantagsregler i smittskyddslagstiftningen var ogrundad. I mitten av april 2020 stod det klart att epidemin närmade sig sitt slut och att de preventiva åtgärderna vållade ­irreparabla indirekta skador på alla livets ­områden. 

När du läser dessa rader är ett stort experi­ment med män­niskor på väg att förverkligas med genbaserade vacciner vars ­olycksbådande risker aldrig har avslöjats för de tusentals ­ovetande försökspersonerna.

Med denna lilla bok vill vi vittna om hur vårt arv från upp­­lysningstiden håller på att förskingras. Må den väcka Homo Sapiens och sporra henne att göra skäl för sitt namn. Den van­sin­niga självdestruktionen måste få ett slut."

Sucharit Bhakdi och Karina Reiss


Författarna ger rådet : Tvätta händerna och håll avstånd!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar