"Twingly statistik"

måndag 21 december 2020

Frissan....covid19/ångest...vintersolståndet/planeter

 




Matte glömde bort att sätta på mig mitt blinkhalsband i morse. Det var bra mörkt ute...



Det går en hund där borta som jag inte känner igen...










Matte och Robban var hos frissan idag och det behövdes...Vi fick ligga i bilen och vänta i två timmar men det fanns en hel del att kolla på så det gjorde inget...








Albin vill busa med mig. Vi väntar på matte som skulle klä sig lite varmare innan vi tog långpromenaden...



Robban och Albin hamnade lite på efterkälken...



Vad håller de där ungarna på med egentligen?





Här fick Albin vänta in mig....






Robban är ledig idag men gårdagens arbetspass var det värsta han någonsin har varit med om i hela sitt arbetsliv och då har han varit med om en hel del. Han var fullkomligt slutkörd. Denna mundering gick han i hela passet från 13.30 - 21.30. Man svettas kopiöst av skyddskläderna och får huvudvärk av att gå med skyddsmasken så lång tid. På med skyddskläder o mask, in till patienten, sedan av med alltihop när han är klar där inne och då ska allt spritas, på med allt igen innan han går in till nästa patient och så fortgår det hela tiden. Nio covid19-patienter kraschade totalt igår från att ha varit något så när bra i hälsotillståndet till att hamna med optiflow på grund att de fick mycket svåra andningsbesvär. Tillståndet är fruktansvärt plågsamt. 



Optiflow =  nasal högflödesbehandling är en behandlingsform som möjliggör högt befuktat flöde av blandad luft och syrgas via en Optiflow näsgrimma. Den möjliggör behaglig och effektiv tillförsel av upp till 100 % syrgas utan att torka ut slemhinnorna

Det jobbigaste när det gäller arbetet är att patienterna får mycket svår ångest av att inte kunna andas och ett flertal ber om att få dö. Många blir också oerhört rädda när personalen kommer in i denna skyddsmundering.

Jobbet är fysiskt ansträngande men den mentala biten är nog värst. De var bara två undersköterskor och en sjuksköterska på avdelningen igår så de är klart underbemannade men det finns inte personal att få tag i. Att ta en vanlig matrast är inte att tänka på. Undrar hur det kommer att gå den dagen då inte personalen orkar längre? Vem ska ta hand om alla sjuka? Redan nu är det personal som sitter och gråter av utmattning medan andra redan är sjukskrivna..






Nu något trevligare. Vintersolståndet inträffade idag så nu går vi mot ljusare tider...



Och så något ovanligt på himlen. De stora planeterna Jupiter och Saturnus är i konjunktion, de står alltså mycket nära varandra och är synliga som en starkt lysande "julstjärna". Senaste man kunde se dem så här nära varandra var år 1623 och dessförinnan skedde det år 1226.




Vi går även in i Stenbockens tecken idag











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar