"Twingly statistik"

onsdag 9 december 2020

Promenader...duggregn.. tandvård.....hissen...

 


På morgonrundan strax efter åtta mötte vi förskoleklasser som skulle iväg till någon aktivitet. Vi väntade tills de hade passerat förbi men det tog verkligen sin lilla tid....



...sedan skulle matte ut med Albin. 






Robban började jobba idag, klockan sju i morse. Det första han fick göra var att ha undervisning om hur man tar blodprover för en uska som var livrädd för att hon har misslyckats så många ggr tidigare. Hon var så tacksam och glad när hon avslappnat och lugnt själv lyckades ta prover på en patient lite senare....

Dessutom informerade han läkare och sjuksköterskor om inflammationen i käken som han råkade ut för och att tandläkaren sa att han hade haft ett flertal patienter med liknande problem efter covid19-sjukdom och det var inte hål och tandvärk det handlade om. Något som sjukhuspersonalen  inte hade hört talas om tidigare men nu skulle ha uppsikt över ifall covid19-patienterna klagade på värk i munnen eller i käken. 

Det verkar som om sjukvården inte har någon kontakt med tandvården och det kan ju tyckas mycket märkligt eftersom munnen tillhör kroppen..








Matte har en väska med jul- och presentpapper. Hon la den på sängen för hon behövde julklappspapper. Nyfikna Iris var förstås tvungen att lägga sig mitt i högen. Matte säger att hon är klar med alla julklappar, så nu undrar jag vad jag får för något?





Albins långpromenad bestod mest av undersökning av olika dofter längs vägen





Matte höll på att frysa händerna av sig för hon glömde vantarna hemma. Det duggregnade och blåste riktigt hårt...




Och så tar han i för kung och fosterland trots krånglande bakben...




Och så var det min tur....




Är på hemväg. Det var ett himla liv på skoleleverna...Vad pysslar de med egentligen?




Matte fick ett meddelande idag om att hissen kommer att vara avstängd i två dagar pga reparation och det redan fr o m i morgon. 

I morgon behöver inte Robban åka härifrån förrän kl 13.30 då han jobbar kvällspass så då kan han ta morgonrundan och långpromenaden med oss. Sedan behöver matte bara gå bakom huset och rasta oss. Värre blir det på fredag då Robban börjar kl sju igen och inte är hemma förrän tidigast strax efter 16. Då lär det inte bli några promenader alls utan bara korta rastrundor..Inte mig emot i och för sig men trist för Albin..



Robban kom hit efter jobbet och vi tog då en längre promenad och vad händer? Jo, hissen fungerar inte utan har stannat mellan två våningar. Matte kan alltså inte komma in med elrullstolen. Ringde Securitas som skulle ringa hissföretaget. 

Matte körde in elrullstolen i cykelgaraget där den inte får stå för Hjälpmedelscentrum som hon lånar den av, men matte tyckte det var bättre där än ute på trottoaren utanför huset. Problemet är att där finns inget eluttag så batteriet lär vara urladdat i morgon om inte hissen blir lagad i kväll, vilket hon tvivlar på. Matte är nu ordentligt irriterad igen på att hon måste ha elrullstolen inne i lägenheten överhuvudtaget eftersom hissen krånglar titt som tätt. Är det inte hissen så är det de automatiska hissdörrarna...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar